Dolar

34,0992

Euro

37,9459

Altın

2.821,97

Bist

9.758,14

Maymun Çiçeği Virüsü Türkiye'de Görüldü Mü?

Maymun çiçeği virüsünün Türkiye’de görüldüğü iddialarının ardından yapılan testler, hastalığın ülkemizde tespit edilmediğini ortaya koydu. Sosyal medyada yayılan kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesi gerektiği açıklandı.

6 Gün Önce Güncellendi

2024-09-11 12:58:24

Maymun Çiçeği Virüsü Türkiye'de Görüldü Mü?

Maymun çiçeği virüsünün Türkiye'de görüldüğü iddiaları üzerine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Beyoğlu ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin maymun çiçeği taşıdığına dair sosyal medyada haberler dolaşırken, yapılan tetkiklerde virüs tespit edilmedi.

TÜRKİYE'DE MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKASI VAR MI?

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyada yayımlanan haberlerin ardından yaptığı açıklamada, "İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin maymun çiçeği hastalığı taşıdığına dair sosyal medyadan haberler paylaşılmıştır. Kişi sağlık protokollerine uygun olarak gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapılmak üzere hastaneye nakledilmiştir" ifadelerini kullandı.

MAYMUN ÇİÇEĞİ TEST SONUÇLARI NE DİYOR?

Yapılan detaylı inceleme ve testler sonucunda kişinin maymun çiçeği hastalığına sahip olmadığı tespit edilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı ve Türkiye'nin güçlü sağlık altyapısına dikkat çekti.

MAYMUN ÇİÇEĞİ HASTALIĞI NEDİR?

Maymun çiçeği, çiçek hastalığının daha az bulaşıcı ve daha hafif semptomlara yol açan bir akrabası olarak bilinir. Virüs, enfekte hayvanların kan, vücut sıvıları veya deri lezyonları ile doğrudan temas yoluyla yayılır. Maymun çiçeği, Afrika'daki tropik yağmur ormanlarında ilk kez ortaya çıkmıştır ve İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı'na göre, insanlar arasında yayılması zor bir enfeksiyondur.

Haber Ara