Dolar

34,0378

Euro

37,9545

Altın

2.801,50

Bist

9.774,49

Nane çayı fazla tüketilirse sağlığa zarar veriyor!

Uzmanlar, nane çayının fazla tüketiminin mide ekşimesi ve asit reflüsü gibi sağlık sorunlarına neden olabileceğini uyarıyor. Hamilelikte ise riskler artabiliyor, dikkatli tüketim şart!

3 Gün Önce Güncellendi

2024-09-16 12:42:21

Nane çayı fazla tüketilirse sağlığa zarar veriyor!

Uzmanlar, bitki çaylarının aşırı tüketiminin mide üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirtti. Özellikle sindirimi kolaylaştırıcı olarak tüketilen nane çayının fazla miktarda içilmesinin sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundular.

NANE ÇAYININ FAZLA TÜKETİMİ MİDE SORUNLARINA NEDEN OLUYOR

Nane çayı, ferahlatıcı etkisiyle bilinse de aşırı tüketimi mide ekşimesi ve asit reflüsü gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Vücudun dengesini bozabilecek bu çay, sindirim sistemine olumsuz etkilerde bulunabilir.

ALERJİK REAKSİYONLAR VE CİLT SORUNLARI

Nane çayının fazla tüketilmesi, cilt yüzeyinde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Cilt sorunlarından kaçınmak için çayı ölçülü tüketmek önemlidir.

HAMİLELİKTE RİSKLER ARTABİLİR

Hamilelik döneminde nane çayının fazla tüketilmesi rahim kaslarını gevşetici etkiler yapabilir ve düşük riskine yol açabilir. Bu nedenle, bitki çaylarını hamilelikte dikkatli tüketmek sağlık açısından yararlıdır.

SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara