Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TOBB Üniversitesi Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti. Buradaki laboratuvarları gezen Bakan Demircan'a, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu eşlik etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Demircan, "TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun bu ziyarette bize sunduğu laboratuar fotoğrafından övünç duyduk. Türkiye gerçekten önemli bir mesafe katetmiş. Bu laboratuvarlarda biz Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye'de tüketilen tıbbi ihtiyaç malzemelerini, cerrahi aletlerin ve cihazların kalibrasyonu, denetimi, standardizasyonu, standartlara uygun olup olmayacağı testlerinin yapılabileceği bir laboratuvar gördük. Bu laboratuvar ile Türkiye'de Sağlık Bakanlığı olarak birlikte çalışma kararlılığındayız. Önümüzdeki günlerde Türkiye'de tüketilen tıbbi ihtiyaç malzemelerinin, cerrahi aletlerinin standardizasyonu konusunda birlikte çalışmak için gerekli ön çalışmaları yapacağız ve gerekli protokolleri imzaladıktan sonra burada bu çalışmaları yaptıracağız. Amacımız; Türkiye'deki cerrahi aletlerin, cihazların, tüketim malzemelerinin yerlileşmesini sağlamak. Biz artık kendimiz kendi tüketimimizi üretmeli ve aynı zamanda dışarıya ihraç imkanlarını araştırmalıyız. Sağlıkta önemli adımlar atıldı bu güne kadar ve bu atılan adımları devam ettirmek istiyoruz. Sağlık hizmetlerindeki bu gelişmelerin yeni aşaması olan Şehir Hastaneleri'nin donanımlarını yerli üretimle karşılamak istiyoruz. Sağlık standardımızın gelişmesini kendi üretimimizle yapmak istiyoruz. Bu çalışmalar için bu ziyareti yaptık" diye konuştu.
Sağlık kurumları için oluşturulan üçlü yönetim yapısının değiştirilmesi hususunda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Bakan Demircan, "Sağlıkta 2002'den itibaren yapılan yenileşme ve dönüşüm hedefine ulaştı. İktidarımızın 15 yıllık süresi içerisinde en önemli başarılarından bir tanesi de sağlık alanındaki başarılarımızdır. O günkü dönüşümü sağlayacak model bugüne kadar uygulanan modeldi. O da Halk Sağlığı Kurumu, Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Kurumu diye üçlü sistemle yürütüldü. Ancak bütün sistemlerde çok başlılık daima sıkıntı oluşturur. Bu verimliliği arttırabilmek için çok başlılığı ortadan kaldırma ihtiyacı doğdu. 16 Nisan'da bir referandum yaptık. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık iki başlılığa neden oluyor ve bunu ortadan kaldırabilmek, yürütmede tek başlılığı sağlamak için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli için bir referandum yapıldı. Bu yapılmış olan referanduma kurumların uygun hale gelmesi için bir adımdır. Sağlık alanında da tek başlılığa dönmek doğru olandır" dedi.
Aile Hekimliği uygulamasında verimliliği arttırmak için yapılan çalışmalar ile ilgili sorulan bir soruyu yanıtlayan Demircan, "Aile Hekimliği şu anda Türkiye'de 24 bin doktor arkadaşımızın hizmet verdiği birinci basamak sağlık hizmetidir. Önemli bir hizmet kademesidir. Bu hizmet kademesinde verimliliği yakalamak zorundayız. Şimdi geriye dönük aile hekimliğinin fotoğrafını çekiyoruz. Burada düzeltilmesi gereken noktalar var mı? Verimliliği arttırmak için ne yapmamız lazım? Aile hekimi olarak çalışan arkadaşlarımızın da görüşlerini alarak yapmamız gereken bir şey varsa ele alacağız ve verimliliği arttıracağız" ifadelerini kullandı.