Dolar

34,0065

Euro

37,8964

Altın

2.823,92

Bist

9.577,46

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Grip Aşısını Eczanelere Gönderdik

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, grip aşısının eczanelerde bulunabileceğini duyurdu. 'Eczanelere ilettik, rahatlıkla oradan temin edebilecekler. Özellikle belli risk gruplarına aşı olmalarını öneriyoruz' dedi.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-09 11:46:52

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Grip Aşısını Eczanelere Gönderdik

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen "Halk Sağlığı Haftası" etkinliğine katıldı. Etkinlikte, toplum sağlığına yönelik önemli açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, sağlıklı yaşamın önemine vurgu yaptı.

ECZANELERDE GRİP AŞISI BULUNABİLECEK

Grip aşısının eczanelere iletildiğini belirten Memişoğlu, "Eczanelere ilettik, rahatlıkla oradan temin edebilecekler. Özellikle belli risk gruplarına aşı olmalarını öneriyoruz" şeklinde konuştu. Grip aşısının, kış mevsimi öncesinde erişilebilir olması sağlanacak.

TOPLUMSAL SAĞLIK RİSKLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Toplum sağlığı açısından önemli risk faktörlerine de değinen Memişoğlu, "Kilolu olduğunuz zaman eğer sigara bağımlılığınız varsa veya hareketsizseniz, her türlü hastalık riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz" dedi. Obezite, hareketsizlik ve bağımlılık gibi sağlık sorunlarının toplum genelinde yaygın olduğunu belirtti.

KANSER TARIMALARI ÜCRETSİZ

Memişoğlu, 50 yaş üstü bireyler için belirli kanser taramalarının ücretsiz olduğunu hatırlattı. "Hem serviks hem meme hem de bağırsak kanseri gibi taramalar ücretsiz. Hastalar, hastalıkla ilgili kontrollerini daha kolay yapabilirler" şeklinde bilgi verdi.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ SPOR ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Etkinlikte, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da konuşma yaptı. "Sağlıklı yaşam için spor ve dengeli beslenme çok önemli. Ümraniye'de sporun yaygınlaştırılması için çeşitli tesisler kuruldu" dedi. Yıldırım, vatandaşları sağlıklı yaşam için spora teşvik etti.

Haber Ara