Sağlık ocağı tahlil sonucu öğrenme nasıl yapılır?
Sağlık ocağı yani aile sağlık merkezlerinden yaptırılan tahlil sonucu nereden nasıl öğrenilir? Sağlık ocağından yaptırılan kan ve değişik testlerin sonuçları internetten öğrenilebiliyor. Peki sağlık ocağı (aile sağlık merkezi) tahlil sonucu nereden ve nasıl öğrenilir?

Oluşturma Tarihi: 2022-01-21 17:02:24

Güncelleme Tarihi: 2022-03-11 17:02:24

Sağlık ocakları ücretsiz olarak milyonlarca vatandaşa sağlık hizmeti veren en yakın kuruluştur. Sağlık Ocakları ile vatadaşlar çeşitli test ve tahlil yaptırabiliyor. Test sonuçlarını merak edenler de Sağlık ocağı tahlil sonucu öğrenme nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İnternetten sağlık ocağı tahlil sonuçlarını bir kaç dakikada öğrenebilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler;

Sağlık Ocağı (Aile Hekimliği) merkezlerinin Online Laboratuvar Tahlil Sonuçları internet ortamında vatandaşların kullanımına açık. Sağlık Ocağı'nda yaptıracağınız tahlillerin sonuçlarını ertesi gün alabilmek için saat 13:00'ten önce kan vermeniz gerekiyor. Cuma günü yapılan tahlillerin sonuçları ise pazartesi günü açıklanır. Tahlilinizi verdikten sonra tahlil tüpünüzün üzerindeki numarayı almayı unutmayın. Çünkü internette tahlil sonucunuzu sorgulama yapabilmek için bu numarayı bilmeniz şarttır. Peki Sağlık Ocağı tahlil sonuçları internetten nasıl öğrenilir?

SAĞLIK OCAĞI TAHLİL SONUCU SORGULAMA

Sağlık Ocağında verdiğiniz tahliller İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Tetkik sonuçları sayfasında (http://labim.ihs.gov.tr/labim/HastaTetkikSonucSorgulama.aspx) öğrenilebilir. TC. Kimlik numarası ve kayıt no bildirmeniz gerekir. Kayıt no tahlilinizin konduğu tüpe yapıştırılan barkotta yazmaktadır. Bilgilerinizi girdikten sonra yaptırdığınız tahliller liste halinde sıralanır. Aynı sayfadan çıktı da alabilirsiniz. Ancak unutmayın tahlil sonuçları mutlaka bir uzman tarafından yorumlanmalıdır. Tahilile bakarak kendinizce bir yorum yapmanız teşhis ve tedavi sürecinizi olumsuz etkileyebilir.

SAĞLIK OCAĞI TAHLİL SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI TIKLAYIN...

SAĞLIK OCAĞI (AİLE HEKİMİ) NEDİR?

Sağlık ocağı, sosyal devlet olmanın getirdiği ve gerekliliğini doğurduğu bir hizmettir. Gelişmemiş, gelişmekte, kalkınmakta olan bölgelerde veya nüfus bakımından çok fazla kalabalık olmayan bölgelerde kurulan ve birinci basamak sağlık hizmetleri veren kuruluşlardır.

SAĞLIK OCAĞI (AİLE HEKİMİ) TAHLİL SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Hastane ve sağlık ocaklarında kan tahlili başta olmak üzere idrar tahlili, gaita testi gibi pek çok tahlil yapılmakta bu testlerin sonuçları çerçevesinde hastalıkların tanı ve tedavisi amaçlanmaktadır. Doktorlar tarafından son derece önemli olan bu testlerin hastalar tarafından da öğrenilebilmesi sağlık hizmetlerinin internet ortamına aktarılmasıyla birlikte mümkün hale gelmiştir. T.C. kimlik no ile hastane tahlil sonuçları öğrenme işlemleri de sağlık raporu sorgulamalarında olduğu gibi www.enabiz.gov.tr internet adresi üzerinden kolayca yapılabilmektedir.

E-Nabız Tahlil Sonuçlarını Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ
E-Nabız sistemi üzerinden tahlil sonuçlarını öğrenmek ve geçmişe yönelik tahlil sonuç bilgilerine ulaşmak için e-nabız sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılması gerekir. E-Devlet şifresi e-nabız sistemine girişte yaygın olarak kullanılmaktadır. E-nabız sistemine giriş yapıldıktan sonra ekranın sol tarafında bulunan “Tahlillerim” bölümünden yaklaşık 5 yıllık tahlil sonuç bilgisine erişim sağlanması ve bilgilerin kontrol edilmesi mümkündür.

Tahlil sonuçları sorgulama ekranında;

Hangi tarihte numune verildiği,
Hangi tahlile yönelik işlem yapıldığı,
Tahlil sonucu,
Tahlil sonucunun minimum ve maksimum referans değeri,
Tahlil sonucunun grafik ve tablo bilgisiyle raporlanması,
Hata bildiriminde bulunarak işlemin sorgulama yapan kişiye ait olmadığı
İşlemleri sistem üzerinden görüntülenebilmekte ve tedavi süreçlerinde böyle bir tahlilin yapılmaması halinde tahlil sonuçlarına online olarak itiraz edilebilmektedir.

KAN TESTLERİ

Kan tahlili, hematoloji,biyokimya ve seroloji tahlillerini kapsar. Gerçekte, kandan çalışılan laboratuvar testlerinin sayısı 1000'den fazladır. Bunların tümüne de kan tahlili denilmektedir. Hemogram, tam kan sayım en çok talep edilen ve yaptırılan kan tahlili türlerindendir. Sağlık Ocağında da yaptırılabilen hemogram tahlili ile birçok hastalık öncesi fikir edinilebilir. Hemogram ile herhangi bir iltibap türü tespit edilebilir.

SAĞLIK OCAĞI SAĞLIK RAPORU NASIL ALINIR

Aile hekimleri merkezleri tarafından düzenlenen sağlık raporları ve tahlil sonuçlarının online olarak internet üzerinden öğrenilmesi mümkündür. T.C. kimlik no ile tahlil sonucunu öğrenme sağlık ocağında yapılan muayene ve kan verme işlemleri sonrasında gerçekleştirilmektedir.


Kan sonuçları başta olmak üzere yaptırılan tahlillerin sonuçlarını öğrenme kan testinin öğleye kadar verilmesi halinde diğer günde internet üzerinden öğrenilebilmekteyken öğleden sonra verilen kan numunelerinin tahlil sonuçlarının çıkması iki gün sonra gerçekleşmektedir. Ayrıca cuma günleri verilen kan testlerine dair kan sonuçları da pazartesi günü öğrenilebilmektedir.

Aile hekimlerinden randevu alınarak genel muayene olunabileceği gibi sağlık raporu, tahlil işlemleri de aile hekimleri vasıtası ile sağlık ocaklarında yaptırılabilmektedir. Her vatandaşın bağlı bulunduğu bir aile hekimi sistem tarafından tayin edilmekle birlikte adres değişikliklerinde yeni aile hekiminin aile sağlığı merkezlerine başvurularak belirlenmesi gerekmektedir. Otomatik olarak adres sistemine göre tayin edilmiş aile hekiminin aile sağlığı merkezlerine başvurularak değiştirilmesi mümkündür.

Aile hekimi sorgulama işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilmektedir. E-devlet sistemi üzerinden aile hekimi sorgulaması yaparak size ait doktor bilgisine ulaşabilir, sağlık raporu ve tahlil işlemlerinizi aile hekiminizin bulunduğu sağlık ocağında sıra beklemeden yaptırabilirsiniz.



Sağlık ocağında yapılan tahlillere nereden bakılır?






Tahlil sonuçlarını T.C. Kimlik numaranız ile öğrenmek için e-Devlet, e-Nabız sisteminden veya ilgili hastanelerin laboratuvar sonuçları bölümünden öğrenebilirsiniz.



Kan tahlili sonuçları nasıl öğrenilir?

















Tahlil sonuçlarını T.C. Kimlik numaranız ile öğrenmek için e-Devlet, e-Nabız sisteminden veya ilgili hastanelerin laboratuvar sonuçları bölümünden öğrenebilirsiniz. Sonuçlarınıza E-Devlet veya E-Nabız üzerinden ulaşmak istiyorsanız öncelikle T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız.



Sağlık ocağı kan tahlili ne kadar sürede çıkar?






Sağlık ocaklarında kan verme saatleri sadece sabah 8.30 ve 10.30 arasındadır. Sadece sabahları alınan kan tahlillerinin sonuçları her zaman ertesi gün çıkmaktadır. Kan tahlilini sabah aç karna yaptırmanız gerekiyor. Sadece cuma günü yapılan tahlillerin sonuçları pazartesi günü çıkmaktadır.



E nabızda tahlil sonuçlarımı nasıl görebilirim?






e-Nabız'dan tahlil sonuçlarını öğrenmek isteyenler T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile uygulamaya giriş yaptıktan sonra ekranın alt kısmında yer alan "Akıllı Asistan" bölümünden "Tahlillerim" butonuna tıklayarak geçmiş ve güncel tahlilleri görüntüleyebiliyor.