Dolar

34,0659

Euro

37,9071

Altın

2.813,97

Bist

9.758,14

SGK’dan kritik GSS uyarısı: Ücretsiz sağlık hizmeti için gelir testi şart!

SGK, Genel Sağlık Sigortası ile ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanmak isteyenler için gelir testi başvurusu yapmaları gerektiğini duyurdu. Gelir testine göre, uygun şartları sağlayanlar sağlık hizmetlerinden tamamen ücretsiz faydalanabilecek.

5 Gün Önce Güncellendi

2024-09-13 11:28:35

SGK’dan kritik GSS uyarısı: Ücretsiz sağlık hizmeti için gelir testi şart!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanmak isteyenler için önemli bir açıklama yaptı. Geliri ve sosyal güvencesi olmayan kişilerin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurarak gelir testi yaptırmaları gerektiği belirtildi.

ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ İÇİN GELİR TESTİ ŞART

SGK'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, geliri veya sosyal güvencesi olmayan kişilerin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gelir testi başvurusu yaparak ücretsiz sağlık hizmetlerinden faydalanabileceği ifade edildi. Açıklamada, aile içi kişi başı gelir brüt asgari ücretin üçte birinin altında olan kişilerin ücretsiz sağlık hizmeti alabileceği belirtildi. Bu limitin üzerinde olanlar ise aylık 600 lira 8 kuruş GSS primi ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler.

GENÇLER İÇİN SAĞLIK HİZMETLERİ

Ortaöğretim (lise) mezuniyet tarihlerinden itibaren 2 yıl geçmemek şartıyla 20 yaşına kadar, yükseköğretim (üniversite) mezuniyet tarihlerinden itibaren 2 yıl geçmemek şartıyla ise 25 yaşına kadar sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkı tanınıyor.

Haber Ara