Dolar

34,1062

Euro

38,0182

Altın

2.817,59

Bist

9.765,88

SGK'dan vatandaşlara sağlık hizmeti müjdesi: Ücretsiz yararlanabilirsiniz

SGK, geliri olmayan vatandaşlar için 'Genel Sağlık Sigortası' kapsamında ücretsiz sağlık hizmeti fırsatı sunduğunu açıkladı. Gelir testi sonucunda belirlenen şartları sağlayanlar, sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecek.

4 Gün Önce Güncellendi

2024-09-14 10:20:22

SGK'dan vatandaşlara sağlık hizmeti müjdesi: Ücretsiz yararlanabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yaptığı açıklamada geliri olmayan vatandaşların "Genel Sağlık Sigortası" (GSS) kapsamında sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabileceğini belirtti. Gerekli şartları sağlayanlar, gelir testi sonucuna göre, sağlık hizmetlerine ücretsiz erişim hakkı kazanacak.

GELİR TESTİ İLE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ

SGK, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, vatandaşların "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"na başvurarak gelir testi yaptırmaları gerektiğini ifade etti. Aile içi kişi başına düşen gelir, brüt asgari ücretin üçte birinin altında olan fertler, sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Ancak gelir seviyesi bu sınırın üzerinde olanlar, aylık 600 lira 8 kuruş GSS primi ödeyerek sağlık hizmeti alabilecek.

GENÇLER İÇİN EKSTRA DESTEK

Ortaöğretim ve yükseköğretim mezunlarına yönelik özel bir düzenleme de bulunuyor. Ortaöğretim mezunları mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl boyunca, 20 yaşına kadar; yükseköğretim mezunları ise 25 yaşına kadar, sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecek. Bu uygulama, gençlerin hayata atılırken sağlık konusunda sıkıntı yaşamamaları için önemli bir destek sunuyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sosyal güvencesi olmayan, herhangi bir geliri bulunmayan ve genel sağlık sigortası kapsamında olmak isteyen fertler, en yakın "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı"na başvurarak gelir testi yaptırabilecek. Başvuru sonucuna göre, ya sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanacaklar ya da belirlenen prim ödemelerini yaparak bu hizmetlere erişebilecekler.

Haber Ara