Dolar

34,0992

Euro

37,9459

Altın

2.821,97

Bist

9.758,14

Soğuk Havaların Etkisini Azaltacak 7 Besin!

Soğuk havalar yaklaşırken, vücut ısınızı artırmak için beslenme listenize eklemeniz gereken yiyecekler var. Tarçın, zencefil, ıhlamur, havlıcan, zerdeçal, acı biber ve karabiber ile soğuk günlere hazırlanın.

6 Gün Önce Güncellendi

2024-09-11 13:03:37

Soğuk Havaların Etkisini Azaltacak 7 Besin!

Eylül ayının gelmesiyle birlikte soğuk havalar da kendini hissettirmeye başladı. Yazın sıcak günlerinden sonra, soğuk akşamlar bizleri üşütmeye başladı. Ancak, sadece kalın giysilerle değil, beslenme alışkanlıklarımızla da vücut ısımızı artırabiliriz. İşte soğuk havalarda vücut ısısını yükselten besinler...

TARÇIN: SOĞUK HAVA DOSTUNUZ

Soğuk havalarda vücut ısınızı artırmak için tarçın mükemmel bir seçimdir. Tarçının kan akışını hızlandırıcı etkisi sayesinde, soğuk havalarda kendinizi daha sıcak hissedebilirsiniz. Tarçını tatlılarınıza, salepinize veya yulafınıza ekleyebilirsiniz.

ZENCEFİL: ISITICI BİR SEÇİM

Taze zencefil, çorbalarınıza eklendiğinde vücut ısınızı artırabilir. Zencefilin etkisini artırmak için tarçınla birlikte sıcak suyla demleyip zencefil çayı olarak da tüketebilirsiniz. Bu kombinasyon soğuk günlerde vücut ısınızı yükseltmeye yardımcı olabilir.

IHLAMUR: Kış Aylarının Vazgeçilmezi

Soğuk algınlığına karşı ıhlamur çayı içmek bağışıklığınızı güçlendirir ve vücut ısınızı yükseltir. Ayrıca, müsilaj madde içeriğiyle göğsünüzü rahatlatır. Kış aylarında bu çayı tüketmeyi alışkanlık haline getirin.

HAVLICAN: Farklı Bir Alternatif

Havlıcan, zencefillergiller ailesinden bir bitkidir ve genellikle kökü tüketilir. Kökünün demlenerek çay olarak tüketilmesi, vücut ısısını artırıcı etki yapar. Tatlılık katmak için bal eklemeyi deneyebilirsiniz.

ZERDEÇAL: TERMOGENİK BAHARAT

Zerdeçal, yemeklere ve çorbalara eklenerek vücut ısınızı artırabilir. Termojenik etkisi sayesinde soğuk günlerde vücut sıcaklığınızı korumaya yardımcı olur.

ACI BİBER: METABOLIZMA HIZLANDIRICI

Acı biber, vücut ısısını artırır ve metabolizmanızı hızlandırır. Soğuk havalarda bu baharatı yemeklerinize ekleyerek iç ısınızı artırabilirsiniz.

KARABİBER: SOĞUK GÜNLERİN KORUYUCUSU

Karabiber, zencefil ve zerdeçal gibi termojenik etkilere sahiptir. Aynı zamanda antioksidan ve doğal antibiyotik özellikleriyle solunum yolu hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Haber Ara