Dolar

34,1243

Euro

38,1374

Altın

2.913,23

Bist

10.029,73

Sonbahar geldi, göz sağlığına dikkat!

Sonbahar mevsimi, göz sağlığını tehdit ediyor! Uzmanlar, toplu taşıma ve ofis çalışanlarına dikkat edilmesi gereken noktaları aktarıyor.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-09-24 18:46:48

Sonbahar geldi, göz sağlığına dikkat!

Sonbahar mevsimi, göz sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, yazdan yorgun çıkan gözlerin bu mevsimde daha fazla sorun yaşayabileceğini belirtti.

GÖZ NEZLESİNE DİKKAT

Op. Dr. Adnan İpçioğlu, göz sağlığını korumak için alınması gereken tedbirleri aktardı. Göz nezlesine yakalanmamak için toplu taşıma araçlarında dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Kalabalık yerlerde, özellikle otobüs ve tramvay gibi ortamlarda, en ufak bir belirti durumunda (kızarıklık, kaşıntı, çapaklanma gibi) mutlaka göz hekimine başvurulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ilaçların özenle kullanılması ve tedavi sürecinin yarım bırakılmaması gerektiği belirtildi.

OFİS ÇALIŞANLARINA ÖNERİLER

Op. Dr. İpçioğlu, ofis çalışanlarının göz sağlığına dikkat etmeleri gerektiğini de söyledi. Monitör hastalığı, günümüzde sık görülen bir problem olarak öne çıkıyor. Yoğun klima kullanımı, ofis ortamlarında göz sağlığını ciddi şekilde etkileyebilir ve mevcut göz hastalıklarını tetikleyebilir. Klimalı ortamlarda göz kuruluğunu önlemek için nemlendirici damla kullanılması tavsiye edildi. Ayrıca, sürekli bilgisayara bakan bireylerin gözlük kullanması faydalı olabilir.

SON VİDEO HABER

'Şeyda, annesine şehit olacağım demişti'

Haber Ara