Tam gün yasasında yeni değişiklik
Sağlık Bakanlığı’nın Tam Gün yasasındaki esnek çalışma modeli belli oldu. Buna göre üniversitedeki ve kamudaki doktorlar sağlık turizmi kapsamında ortak çalışma yürütebilecek. Ayrıca sağlık turizmi için Türkiye’ye gelen hasta veya vatandaşın kritik ameliyatlarda bıçak parasını devlet ödeyecek.

Oluşturma Tarihi: 2018-04-01 11:00:03

Güncelleme Tarihi: 2018-04-01 11:00:03

Hekimlerin merakla beklediği ve sorunların tespit edilerek yenilendiği yeni Tam Gün Yasası'nın detayları belli oldu. Sağlık Bakanlığı, sağlık turizmi ve vatandaşın önemli sağlık problemlerindeki bazı kısıtlamaları ortadan kaldırmak için Tam Gün Yasası'na esneklik getiren modeli belirledi.

MARKA DOKTORLAR ÇAĞRILABİLECEK

Sağlık turizmi kapsamında üniversite hekimleri ve kamudaki hekimler bir araya gelerek ortak çalışabilecek. Gerekli durumlarda Bakanlık özel hastanedeki doktoru davet ederek devlet hastanesinde ameliyata girmesini isteyebilecek. Bakanlık tüm doktorları ortak havuzda buluşturacak. Böylece gerekli durumlarda alanında uzmanlaşmış doktorlardan yardım istenilecek. Ancak aynı haklar kamuda çalışan doktorlara tanınmayacak. Örneğin herhangi bir özel hastane alanında uzman kamu hastanesindeki doktoru hastasının ameliyatı için davet edemeyecek.

BIÇAK PARASI DEVLETTEN

Bakanlık, yurtdışından beyin tümörü sorunuyla Türkiye'ye gelen veya Türkiye vatandaşı olan bir hastanın ameliyatının kritik önem taşıması halinde bu alanda Türkiye'deki en iyi doktor özel hastanede çalışıyorsa bile davet edilecek ve bıçak parası Bakanlık tarafından karşılanacak.

DÖRT KATI DÖNER SERMAYE

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, kamuda çalışan doktora sağlık turizmi kapsamında ek bir döner sermaye daha getiriyor. Buna göre kamudaki doktor sağlık turizmi kapsamında yaptığı her iş için bakanlıktan dört katına kadar ek döner sermaye kazanacak. Böylece devlette döner sermayeden örneğin 10 bin TL para kazanan doktor sağlık turizminde 40 bin TL'ye kadar kazanabilecek.