Dolar

34,2271

Euro

37,2249

Altın

2.994,53

Bist

8.793,61

Türkiye'de İlaç takibinde devrim:

Türkiye'de yapay zeka destekli e-Denetim ile ilaç takibi hızlanacak. Denetim süreçleri otomatikleşerek halk sağlığı için risklere anında müdahale imkânı sağlanacak.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-19 11:07:13

Türkiye'de İlaç takibinde devrim:

Türkiye Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), ilaçlar, tıbbi cihazlar, özel tıbbi amaçlı gıdalar, biyosidal ve kozmetik ürünlerin takibi için yapay zeka destekli e-Denetim sistemini hayata geçirecek. Bu sistem, denetim süreçlerini hızlandırarak halk sağlığı için olası risklere anında müdahale edilmesini sağlayacak.

E-DENETİM İLE İŞ SÜREÇLERİ HIZLANACAK

Sağlıkta dönüşüm çalışmaları kapsamında, daha önce Elektronik Reçete Sistemi (REÇETEM) ve İlaç Takip Sistemi (İTS) gibi sistemleri devreye alan TİTCK, e-Denetim ile beşeri tıbbi ürün ve diğer sağlık ürünlerinin takibini yapay zeka ile daha verimli bir hale getirecek. Yapay zeka, rutin denetim görevlerini otomatikleştirerek, denetçilerin karmaşık ve stratejik görevlere odaklanmalarına imkan tanıyacak.

DAHA ETKİLİ DENETİM SÜRECİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Yapay zekanın öğrenme yeteneği sayesinde, hatalar daha erken yakalanacak ve potansiyel sorunlar hızla giderilebilecek. e-Denetim ile elektronik ortamda toplanan verilerin analizi kolaylaşacak, bu sayede eğilimler, anormallikler ve olası sorunlar daha hızlı tespit edilebilecek.

GERÇEK ZAMANLI İZLEME İMKÂNI

Sistem, yetkililer ve denetçilere verilere bulundukları her yerden erişim imkânı sunacak. Denetim sonuçları ve süreçleri gerçek zamanlı olarak izlenebilecek. Denetçiler gerektiğinde uzaktan inceleme yapabilecek. Mobil cihazlara da entegre edilebilecek olan bu sistem, kağıt kullanımını azaltarak maliyet tasarrufu sağlayacak.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ EN ÜST DÜZEYDE

Yapay zeka destekli e-Denetim sisteminin, REÇETEM, İTS, ÜTS, Elektronik Süreç Yönetim Sistemi ve e-Nabız ile entegre edilmesi planlanıyor. Ayrıca, veri güvenliği, gizliliği, siber tehditlere karşı koruma ve veri kaybını önlemek amacıyla en üst seviyede güvenlik önlemleri barındıracak yazılım geliştirilecek.

SON VİDEO HABER

Çorlu'daki özel hastanenin ruhsatı iptal edildi

Haber Ara