Dolar

34,1100

Euro

38,1149

Altın

2.861,02

Bist

9.959,93

Uzmanlardan şok açıklama: Covid-19, nörolojik bozuklukları tetikliyor!

Covid-19 sona erdi ancak vücutta uzun vadeli etkiler bırakmaya devam ediyor. Uzmanlar, beyin, sinir sistemi ve organlarda kalıcı hasarlar oluşturabileceği konusunda uyardı.

6 Saat Önce Güncellendi

2024-09-20 07:09:18

Uzmanlardan şok açıklama: Covid-19, nörolojik bozuklukları tetikliyor!

Covid-19 salgını sona ermesine rağmen, hastalığı geçiren fertler üzerindeki etkiler hala tartışılıyor. Uzmanlar, koronavirüsün yalnızca bir solunum yolu hastalığı olmadığını, beyin, sinir sistemi ve diğer organları etkileyebileceğini belirtti.

"UZUN COVID SEMPTOMLARI ÇOK YAYGIN"

ABD'nin Duke Klinik Araştırma Enstitüsü direktörü Dr. Adrian Hernandez, "İnsanların neredeyse baştan ayağa semptomlar gösterdiğini" belirtti ve hafif vakaların bile uzun süreli etkiler bırakabileceğini vurguladı.

"COVID-19, BİR AKCİĞER HASTALIĞI DEĞİL"

Kaliforniya Üniversitesi'nden Dr. Nisha Viswanathan, “Covid-19'un bir akciğer hastalığı olmadığını" belirterek, hastalığın nörolojik ve kardiyovasküler sistemleri de etkileyen bir enfeksiyon olduğunu söyledi.

"NÖROLOJİK ETKİLERİ CİDDİ BOYUTTA"

Mas İlaç Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Can Alkoçlar, Covid-19'un beyin ve sinir sistemi üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Alkoçlar, “Covid-19 sonrası bilişsel bozukluklar ve nöropatiler" yaşandığını ifade etti.

"PARKİNSON VE ALZHEİMER RİSKİ ARTABİLİR"

Covid-19'un, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıkları tetikleyebileceği uyarısında bulunan Alkoçlar, hastalıktan sonra nörodejeneratif rahatsızlıkların artış gösterdiğini belirtti.

Haber Ara