Doktor Dal, vücuttaki toksinlere karşı alınması gereken "glutatyon" adlı maddeye ihtiyaç olduğunu, bunun ise bazı sülfürlü gıdalar yoluyla daha rahat ve ucuz şekilde elde edilebileceğini belirtti
Doktor Dal, vücuttaki toksinlere karşı alınması gereken "glutatyon" adlı maddeye ihtiyaç olduğunu, bunun ise bazı sülfürlü gıdalar yoluyla daha rahat ve ucuz şekilde elde edilebileceğini belirtti
Bağırsaklar ve beyin arasındaki etkileşimde aşırı stresin bağırsak sağlığını bozabildiği bildirildi. Türk Gastroenteroloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Hilmi Çekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda yapılan bilimsel çalışmaların sağlığın korunmasında bağırsakların büyük önem taşıdığını ortaya koyduğunu söyledi.
Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde bronşitin görülme sıklığı da artıyor. Uzmanlar, özellikle çocuklarda gelişen ve sıklıkla viral enfeksiyonlara bağlı olan bronşitin tedavi edilmediği durumlarda kalıcı hasar bırakabildiği konusunda uyarıyor. Peki bronşit nasıl belirtiler verir ve nasıl tedavi edilir? İşte tüm bilmeniz gerekenler...
Ülkemizde şeker tüketimi oldukça yüksek. Aşırı şeker tüketiminin vücuda zararlı olduğu biliniyor. Doktorların ilk sorduğu soru genelde şeker tüketimi oluyor. Peki, 7 gün boyunca hiç şeker yemediğinizde ne olur?
Araştırmacılar, hastaların kendi kanını kullanarak kırık kemiklerini tedavi etme potansiyeli taşıyan implant geliştirdi.
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cansu Ülker Turan, ameliyat sonrası pansuman değişim ihtiyacını ortadan kaldırmaya olanak sağlayan 'yara örtüsü' geliştiriyor. Proje, ameliyat sonrası yaranın iyileşme sürecinin uzaması sonucu oluşan komplikasyon ve enfeksiyon riskini ortadan kaldırmayı hedefliyor.
Yeni araştırmalar, göbek yağı ile Alzheimer arasındaki ilişkiyi ortaya koyuyor! Göbek yağlanması, Alzheimer'ın erken işaretlerini 20 yıl önce verebilir. Beyindeki plaklar, hastalığın ilk belirtileri olabilir.