Dolar

34,2863

Euro

37,0253

Altın

3.028,14

Bist

8.908,47

Fransızlar şaşkın: Beşiktaş Lyon dan üç puanla döndü

Fransız basını, Beşiktaş ın Lyon galibiyetini sürpriz olarak değerlendirirken, Ersin ve Gedson un performansı gündem oldu. Bu galibiyetle Türkiye, ülke sıralamasındaki yerini korudu.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-26 07:38:31

Fransızlar şaşkın: Beşiktaş Lyon dan üç puanla döndü

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde aldığı Lyon galibiyetiyle Fransa basınında büyük yankı uyandırdı. Fransız spor medyası, Ersin Destanoğlu'nun devleşen performansı ve Gedson Fernandes'in kritik golüyle gelen zaferi geniş yankılarla duyurdu. Ülke basınında, “Türkler Lyon'da zoru başardı” ifadeleri yer alırken, bu zaferin Türkiye'nin Avrupa sıralamasındaki yerini korumasına katkı sağladığı belirtildi.

ERSİN VE GEDSON'UN PERFORMANSI FRANSIZ BASININDA YANKI BULDU

Fransız spor basını, Beşiktaş'ın zorlu galibiyeti sonrası başta Ersin ve Gedson olmak üzere oyuncuların performansına övgüler yağdırdı. Le Figaro, “Türklerin Groupama Stadı'nda bir puan, hatta daha kötüsü üç puan alacağı kimin aklına gelirdi? Ancak Kara Kartal bunu başardı” ifadeleriyle şaşkınlığını belirtti.

LYON'UN KABUS GECESİ

L'Equipe gazetesi, “Lyon, beceriksizlik, yetersiz güç ve Ersin Destanoğlu'nun etkileyici kurtarışları yüzünden hiçbir şey başaramadı. Maçın tek golünü atan Gedson Fernandes, Beşiktaş'a galibiyeti getiren isim oldu” değerlendirmesinde bulundu. Le Parisien ise “Lyon için kabus gibi bir geceydi” diyerek Fransa'da büyük yankı uyandıran mağlubiyete dikkat çekti.

ÜLKE PUANINA BÜYÜK KATKI SAĞLANDI

Türkiye, Avrupa Ligi'ndeki maçlardan iki galibiyet (Beşiktaş ve Galatasaray) ve bir beraberlik (Fenerbahçe) alarak puanını artırmayı başardı. Bu sonuçlarla ülke sıralamasında onunculuğunu korurken, Çekya ile olan farkı azalttı.

UDUOKHAİ'DEN SAVUNMADA DEV PERFORMANS

Beşiktaş savunmasının önemli ismi Felix Uduokhai, Lyon maçında kritik anlarda yaptığı 16 müdahale ile öne çıktı. Uduokhai, bir Avrupa maçında bu başarıya ulaşan ilk oyuncu olarak kayıtlara geçti. Topla buluşma sayısı, pas isabet oranı ve ikili mücadelelerdeki üstün performansıyla göz dolduran Alman stoper, maçın yıldızları arasında yer aldı.

GEDSON'UN HEDEFİ MİLLİ TAKIM

Bu sezon Beşiktaş'ta dikkat çeken performans sergileyen Gedson Fernandes, Portekiz Milli Takımı'ndan davet almayı hedefliyor. 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, 2018'den beri milli formaya davet edilmiyor ve Lyon galibiyeti ile bu hedefini yeniden gündeme getirdi.

DERBİ İÇİN GALATASARAY HAZIRLIĞI

Beşiktaş, Süper Lig'de yenilgisiz ilerleyişini sürdürerek gözünü Galatasaray derbisine çevirdi. Lyon zaferi ile moral bulan Kara Kartal'da teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, “Gerçek bir sınav verdik. Şimdi lige döneceğiz, derbiyi kazanmak için hazırız” dedi.

Haber Ara