Dolar

34,2370

Euro

37,8136

Altın

2.936,06

Bist

8.898,23

Galatasaray, Letonya’da 2-0’ı koruyamadı! RFS karşısında iki puan daha kaçtı

Galatasaray, Letonya deplasmanında RFS ile 2-2 berabere kalarak iki farklı öne geçtiği maçı yine galibiyetle bitiremedi. Sarı-kırmızılılar, Avrupa Ligi'nde puanını 4'e çıkardı ama fırsatı kaçırdı.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-04 07:10:39

Galatasaray, Letonya’da 2-0’ı koruyamadı! RFS karşısında iki puan daha kaçtı

UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında temsilcimiz Galatasaray, Letonya'da karşılaştığı RFS ile 2-2 berabere kalarak sahadan 1 puanla ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, tıpkı Kasımpaşa maçında olduğu gibi iki farklı öne geçtiği karşılaşmayı yine koruyamayarak puan kaybetti. Bu beraberlik, Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın puanını 4'e çıkardı.

İKİ FARKLI ÜSTÜNLÜĞÜ KORUYAMADILAR
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Letonya temsilcisi RFS ile deplasmanda oynadığı maçta 2-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'deki Kasımpaşa maçında olduğu gibi, bu maçta da üstünlüğünü koruyamadı. Galatasaray, ilk yarıda bulduğu iki golle umut verse de, ikinci yarıda savunmada yaşanan hatalar sonucu galibiyeti kaçırdı.

MERTENS VE AKGÜN'DEN GOLLER
Galatasaray'ın ilk golü, 12. dakikada Dries Mertens'ten geldi. Yunus Akgün'ün sağ kanattan yaptığı ortada Mauro Icardi kafayla topu Mertens'e indirdi. Belçikalı yıldız, tek dokunuşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol, Mertens'in bu sezon Avrupa Ligi'ndeki ilk golü olurken, toplamda 4. golü oldu. 37 yaşındaki oyuncu, maçta etkili bir performans sergiledikten sonra 86. dakikada yerini Yusuf Demir'e bıraktı.

YUNUS AKGÜN SEZONDAKİ 3. GOLÜNÜ ATTI
Galatasaray'ın ikinci golü ise 38. dakikada Yunus Akgün'den geldi. Davinson Sanchez'in uzun pasında defansın arkasına sarkan Akgün, kaleci Ondoa ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndererek skoru 2-0'a taşıdı. Bu gol, Yunus Akgün'ün bu sezonki 3. golü olurken, Avrupa arenasında dikkat çeken bir performans sergiledi. Yunus, 90 dakika boyunca sahada kaldı ve maç boyunca takımına önemli katkılar sundu.

İSTATİSTİKLERLE GALATASARAY'IN AVRUPA PERFORMANSI
Bu maç, Galatasaray için bazı ilginç istatistiklerle de öne çıktı. Opta verilerine göre, Galatasaray, Avrupa kupalarının grup aşamalarında 2001 yılından bu yana ilk kez deplasmanda iki farklı öne geçtiği bir maçı kazanamadı. Ayrıca, RFS karşısında yaptığı 652 isabetli pas ile bu sezon Avrupa Ligi'nde dış sahada en fazla isabetli pas yaptığı karşılaşmayı geride bıraktı. Bu veriler, Galatasaray'ın sahadaki üstünlüğünü yansıtmasına rağmen galibiyeti koruyamadığını gösteriyor.

AVRUPA LİGİ'NDE SIRADAKİ MAÇ ELFSBORG'A KARŞI
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında 23 Ekim Çarşamba günü İsveç temsilcisi Elfsborg'u Nef Stadyumu'nda ağırlayacak. Sarı-kırmızılılar, bu maçı kazanarak gruptaki liderlik mücadelesini sürdürmek istiyor.

SON VİDEO HABER

İran, İsrail'e fırlatılan füzelerin görüntülerini paylaştı

Haber Ara