Dolar

34,2654

Euro

37,4126

Altın

2.922,84

Bist

8.816,38

İzlanda-Türkiye maçında yasaklı reklam skandalı! UEFA neden sessiz?

İzlanda-Türkiye maçında yasaklı bir kumar sitesinin reklamı saha kenarında gösterildi, taraftarların tepkisine neden oldu. UEFA ve federasyonların neden müdahale edemediği büyük tartışma yarattı.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-15 11:00:01

İzlanda-Türkiye maçında yasaklı reklam skandalı! UEFA neden sessiz?

İzlanda-Türkiye milli maçında saha kenarında yasaklı bir kumar sitesinin reklamı gösterildi. Taraftarlar bu duruma tepki gösterirken, spikerin açıklama yapmak zorunda kalması dikkat çekti. UEFA ve federasyonların bu gibi reklamlara neden müdahale edemediği ise büyük bir soru işareti olarak gündemde.

MİLYONLARIN EVİNE YASA DIŞI REKLAMLARLA GİRİYORLAR

İzlanda-Türkiye maçında, saha kenarındaki yasaklı kumar sitesi reklamı, Türk taraftarların ve televizyon izleyicilerinin yoğun tepkisini çekti. CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ bu durumu değerlendirirken, “Türkiye'de yasaklı olan bu sitelerin stat kenarında reklam vermesi bizi şaşırttı” diyerek şunları belirtti: "Her yıl Türkiye'nin cebinden milyarlarca lira çalıyorlar. Bu yasaklı siteler artık maçların oynandığı statlarda reklam vererek milyonlarca insanın evine giriyor."

TERÖRÜN FİNANSMANINDA KULLANILIYOR

Yasaklı kumar sitelerinin terörle bağlantılı olduğu ve bu bağlantının Türk mahkemelerince tescillendiğini vurgulayan Uludağ, “Bu sitelere gönderilen paralar terörün finansmanında kullanılıyor” dedi. Türkiye'deki yasal boşluklardan yararlanan bu sitelerin, UEFA ve uluslararası federasyonları atlatarak spor dünyasında yer bulduğunu belirtti.

KUMAR BAĞIMLILIĞI TEHLİKESİ

Kumar sitelerinin bağımlılık yapıcı etkisine de değinen Uludağ, alkol ve uyuşturucu bağımlılığından daha büyük bir tehlike oluşturduğunu söyledi. Maçları izleyen gençlerin bu sitelerin reklamlarına maruz kaldıklarını ve yeniden bağımlılığa sürüklenme riskinin olduğunu belirtti.

UEFA NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR?

Tepkilerin odak noktası olan UEFA'nın bu tür reklamlara neden engel olmadığını sorgulayan Uludağ, "UEFA, 'Ben sizin yasalarınızı tanımıyorum' diyerek suça göz mü yumuyor?" şeklinde çarpıcı bir soru yöneltti. Türkiye'nin bu süreci engellemek için daha etkin önlemler alması gerektiğini vurguladı.

EKONOMİK KAYIP BÜYÜYOR

Uludağ ayrıca bu sitelerin Türkiye'nin ekonomisine verdiği zarara dikkat çekti: “Türkiye'nin cari açığının %25'i bu siteler yüzünden artıyor. Ülke sermayesi yurtdışına çıkıyor ve bu kontrol altına alınmadıkça daha da büyüyecek.”

SON VİDEO HABER

Kerem Aktürkoğlu'na Portekiz'den övgü yağdı

Haber Ara