Dolar

34,2533

Euro

37,0178

Altın

3.030,38

Bist

8.838,60

Trabzonspor savunmada son 11 yılın zirvesinde

Trabzonspor, ligde 8 maçta sadece 6 gol yiyerek son 11 yılın en güçlü savunma performansını sergiliyor. Fırtına, dış sahada galibiyet arayışıyla Göztepe karşısına çıkacak!

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-23 07:24:27

Trabzonspor savunmada son 11 yılın zirvesinde

Trabzonspor, Süper Lig'e istediği başlangıcı yapamasa da savunmasıyla dikkat çekiyor. Bordo-mavililer, oynadığı 8 maçta 2 galibiyet ve 6 beraberlik alırken, kalesinde yalnızca 6 gol gördü. Bu performans, Karadeniz ekibinin son 11 yılın en az gol yediği dönemini yaşadığını gösteriyor. Fırtına, 2013-2014 sezonundan bu yana en düşük gol yeme ortalamasını yakalamış durumda. Teknik direktör Şenol Güneş ise sakatlığı bulunan Savic'i Göztepe maçında riske etmeme kararı aldı.

KARADENİZ FIRTINASI SAVUNMASIYLA YÜKSELİYOR

Sezona beklenen başlangıcı yapamayan Trabzonspor, ligin yenilgisiz üç takımından biri olarak dikkat çekiyor. Savunma hattı öne çıkan Karadeniz ekibi, 8 maçta kalesinde yalnızca 6 gol görerek maç başına 0.75'lik bir ortalama yakaladı. Bu rakamlar, Trabzonspor'un son 11 yıl içindeki en iyi savunma performansını sergilediğini ortaya koyuyor. En son 2013-2014 sezonunda kalesinde bu kadar az gol gören Fırtına, Beşiktaş'tan sonra bu sezon ligde en az gol yiyen ikinci takım.

SAVİC GÖZTEPE MAÇINDA RİSKE EDİLMEYECEK

Trabzonspor'un tecrübeli stoperi Stefan Savic, sakatlığını atlatmış olmasına rağmen bu hafta Göztepe karşısında forma giymeyecek. Teknik direktör Şenol Güneş, Savic'i tam hazır olmadığı gerekçesiyle riske etmeme kararı aldı. Güneş, Karadağlı savunmacıyı bir sonraki hafta Fenerbahçe ile oynanacak kritik derbiye hazırlamayı hedefliyor.

İLK DIŞ SAHA GALİBİYETİ HEDEFİ

Bordo-mavililer, Göztepe karşısında bu sezon bir ilki gerçekleştirmeyi planlıyor. Dış sahada oynadığı 4 maçtan da beraberlikle ayrılan Trabzonspor, bu hafta İzmir deplasmanında ilk 3 puanını almak istiyor. Şenol Güneş yönetiminde sürdürülen pas çalışmalarıyla zorlu maça hazırlanan takım, Göztepe'ye karşı galip gelmeyi amaçlıyor.

KADİR ÖZCAN UNUTULMADI

Trabzonspor'un efsane isimlerinden Kadir Özcan, ölümünün 11. yılında kabri başında anıldı. Anma törenine ailesi, yakınları, eski futbolcular ve Trabzonspor camiasının önde gelen isimleri katıldı. Kadir Özcan, bordo-mavili taraftarlar tarafından da unutulmadı.

BAŞKAN DOĞAN'A DESTEK BÜYÜYOR

Aralık ayında yapılacak genel kurul öncesinde Trabzonspor'da kulisler hareketlenmeye başladı. Mevcut başkan Ertuğrul Doğan, seçimde rakipsiz kalmayacak gibi görünüyor. Ancak Doğan, Trabzonspor'un kurucu kulüplerinden İdmangücü ve Arsin'den destek açıklamaları almaya devam ediyor. Seçim öncesi Doğan'a desteğin artması dikkat çekiyor.

Haber Ara