Dolar

34,2481

Euro

37,8111

Altın

2.928,28

Bist

8.954,32

Yeni MHK başkanı kim oldu 2023, Lale Orta kimdir?

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yeni Merkez Hakem Kurulu başkanının kim olduğunu açıkladı. İşte 2023 MHK başkanı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-30 15:12:21

Yeni MHK başkanı kim oldu 2023, Lale Orta kimdir?

TFF yeni MHK üyelerinin listesini; Tolga Özkalfa, Ahmet İbanoğlu, Cemalettin Ali Kunak, Ali Kızılet, Süleyman Abay, Saadettin Güler, Aynur Aysun Akar, Hamza Mısır olarak yayımladı.

Yeni MHK başkanı kim oldu?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) başkanlığına Lale ortaya getirdiğini açıkladı. Federasyon konu ile ilgili; Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararla; Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na Prof. Dr. Lale Orta'yı getirmiştir. Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü, ilk kadın futbol hakemi ve FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri olan Prof. Dr. Lale Orta başkanlığında göreve başlayacak olan MHK'nın; futbola değer katarak Türk futbolunu uluslararası alanda daha yüksek seviyelere getirmek için üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğine inanıyor, yeni MHK Başkanı ve üyelerine görevlerinde başarılar diliyoruz." şeklinde bir açıklama yaptı.

Lale Orta kimdir?

Lale Orta 1 Ocak 1960 yılında İstanbul'da doğmuştur. Orta 2023 itibarıyla Merkez Hakem Kurulu Başkanı olarak seçilmiştir. Eski futbolcu, antrenör, futbol hakemi ve akademisyendir. Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemi olarak adını yazdırmıştır.

Lale orta 20 yıl erkek liglerinde futbol hakemliği yaptı ve hem profesyonel hem amatör olarak 1500'ün üzerinde maç yönetti. 2000 yılında doktor ötesini tamamlayarak ülkenin ilk kadın futbol doktoru unvanını almaya hak kazandı. Kariyerini adım adım yükselten Orta, 1995 yılından günümüze kadar birçok ödüle layık görülmüştür

Haber Ara