Dolar

34,0793

Euro

38,0537

Altın

2.835,23

Bist

9.975,61

Young Boys Hangi Ülkenin Takımı? İşte Türkçe Anlamı ve Detaylar

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi Young Boys, İsviçre'nin başkenti Bern'in köklü futbol kulübüdür. 'Young Boys' ismi, Türkçe'de 'Genç Adamlar' anlamına gelmektedir.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-08-22 09:28:05

Young Boys Hangi Ülkenin Takımı? İşte Türkçe Anlamı ve Detaylar

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda karşılaşacağı Young Boys, İsviçre'nin başkenti Bern'in futbol kulübüdür. 1898 yılında kurulan ve 126 yıllık bir geçmişe sahip olan Young Boys, İsviçre futbolunun en köklü ve başarılı takımlarından biridir. Sarı siyahlılar, bugüne kadar 17 kez İsviçre şampiyonu olmayı başarmış ve 8 kez İsviçre Kupası'nı müzesine götürmüştür.

YOUNG BOYS NE DEMEK?

Young Boys, İngilizce'de "Genç Adamlar" anlamına gelmektedir. Takımın tam ismi ise "Berner Sport Club Young Boys" olarak geçmektedir. İsmi, gençliği ve dinamizmi simgeleyen bu köklü kulüp, İsviçre'nin Bern şehrinin gurur kaynağıdır.

YOUNG BOYS'UN TARİHİ BAŞARILARI

Young Boys, İsviçre Süper Ligi'nin güçlü ekiplerinden biri olarak, Servette ile birlikte en çok şampiyon olan üçüncü takım konumundadır. İsviçre futbolunda önemli bir yere sahip olan bu kulüp, uluslararası arenada da adından söz ettirmeye devam ediyor.

SON VİDEO HABER

Benfica, Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

Haber Ara