2025 yılında iPhone SE 4'den beklenenler

iPhone 14'ü andıran bir tasarımla karşımıza çıkacak olan iPhone SE 4, 6,1 inçlik daha büyük bir OLED ekrana, Face ID'ye, A18 çipe ve 8GB RAM'e sahip olacak.

2024-10-02 11:42:22

Uygun fiyatlı iPhone SE'nin dördüncü nesil modelinin, 2025 yılının başlarında yeni bir tasarımla piyasaya sürülebileceğini geçen mart ayında sizlere aktarmıştık. Bütçe dostu iPhone SE 4'ün 2025 baharında piyasaya sürülmesi bekleniyor. iPhone SE 4, Apple'ın en uygun fiyatlı yeni modeli olacak.

Paylaşılan bilgilere göre; iPhone 14'ü andıran bir tasarımla karşımıza çıkacak olan iPhone SE 4, 6,1 inçlik daha büyük bir OLED ekrana sahip olacak. Mevcut modelin 4,7 inç LCD ekrana sahip olduğunu düşünürsek, ekran genişliği ve kalitesinin önemli bir artış yaşayacağını söyleyebiliriz. Böyle bakıldığında SE serisi de ekran teknolojisi açısından Apple'ın amiral gemisi cihazlarıyla aynı çizgiye gelmeye başlıyor.

Aktarılanlara göre; iPhone SE 4, geçtiğimiz ay iPhone 16 serisinde piyasaya sürülen A18 çip tarafından desteklenecek. Cihaz ayrıca Touch ID'den Face ID'ye geçiş yapacak. Böylece iPhone'un fiziksel Ana Ekran düğmesi ortadan kalkacak.

Yeni iPhone SE 4'te Lightning konektörünün yerini USB-C bağlantı noktası alması bekleniyor. Aynı şekilde iPhone 15 Pro ile tanıtılan Action düğmesinin iPhone SE 4'te karşımıza çıkabileceğini belirtelim. Apple tasarımı 5G modem, 48MP arka kamera ve 8GB RAM iPhone SE 4'te yer alması beklenen değişiklikler arasında yer alıyor. Bu değişikliklerle hem 12 MP kameranın hem de 4GB RAM'in ciddi bir yükseltme aldığını görüyoruz. Ayrıca RAM'deki artış, iOS 18.1 ile yayınlanacak olan Apple Intelligence'ı desteklemesini sağlayacak. Böylece SE 4, Apple Intelligence'ı çalıştırabilen en uygun fiyatlı iPhone olacak. Bu, geçen yılın standart iPhone 15 modellerinin bile yapamadığı bir şey.

Doğru tahminleriyle tanınan Bloomberg'den Mark Gurman'ın belirttiğine göre; cihazın fiyatı, önceki modellere paralel olarak muhtemelen 400 ila 500 dolar arasında olacak. Hem Gurman ve hem de analist Ming-Chi Kuo, modelin 2025 baharında piyasaya sürüleceğini ifade ediyor. Önceki tüm iPhone SE modellerinin Mart ayında duyurulduğunu düşünürsek, modelin Mart 2025'te piyasaya sürülebileceğini söyleyebiliriz.

Kaynak: webrazzi

Yapay zekanın geleceği: Sam Altman'ın beş aşaması

Teknofest 2024’te büyük rekor! 1,6 milyon başvuru!

2025 yılında iPhone SE 4'den beklenenler

Yasa dışı internet adreslerine işlem başlatıldı

Siber saldırıda büyük tehlike! Telefonlar ve elektrikli araçlar her an...

Dünya'nın gizli katmanı mı var?