Dolar

34,1462

Euro

38,2513

Altın

2.916,22

Bist

10.044,15

Adana, TEKNOFEST ile Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği yapıyor!

TEKNOFEST 2024, Adana'da Şampiyonlar Ligi heyecanını yaşatacak! 31 milyon TL ödül için 1,65 milyon yarışmacı kıyasıya mücadele edecek!

4 Saat Önce Güncellendi

2024-09-25 10:37:28

Adana, TEKNOFEST ile Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği yapıyor!

Adana, 2-6 Ekim tarihleri arasında Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) için hazırlıklarını sürdürüyor. Festivalde yarışmacılar, 31 milyon TL ödül ve 55 milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği için mücadele edecek. TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammed Saymaz, Adana'nın bu yıl Şampiyonlar Ligi olarak konumlandığını açıkladı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ADANA'DA!

Saymaz, "Antalya'da şampiyonlar belirlendi ve Adana ise Şampiyonlar Ligi olarak konumlandırıldı. 50 kategoride derece alan yarışmacılarımız burada daha büyük görevler ve daha büyük ödüller için yarışacaklar. Şampiyonlar Ligi, ilk defa Adana'da gerçekleşiyor diyebiliriz," ifadelerini kullandı. Festivalde 100 farklı ülkeden katılım sağlanırken, Türkiye'nin dört bir yanından da birçok genç teknoloji yarışmalarında yer alacak.

YENİ REKOR BEKLENİYOR

TEKNOFEST kapsamında 790 bin takım ve 1 milyon 650 binin üzerinde yarışmacı başvurdu. Saymaz, "Gençlere toplamda 31 milyon TL ödül ve 55 milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği ile Türkiye'nin geleceğine katkı sunmak için yarışacaklar" dedi.

ELON MUSK ADANA'YA GELMEYECEK

Saymaz, geçen yıl TEKNOFEST'e katılacağını açıklayan Elon Musk'ın Adana'ya gelmeyeceğini de belirtti. Ancak TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın festivale katılacağı aktarıldı.

SON VİDEO HABER

Türkiye'den Lübnan'a yardım uçağı gönderildi

Haber Ara