Dolar

34,2830

Euro

37,2161

Altın

3.004,37

Bist

8.870,56

Android cihazların geleceği belirsizlik içinde

Snapdragon işlemcili cihazların geleceği tehlikede. ARM ve Qualcomm arasındaki lisans anlaşmazlığı, Android kullanıcılarını etkileyebilir.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-25 08:43:32

Android cihazların geleceği belirsizlik içinde

İngiltere merkezli çip tasarımcısı ARM, Amerikalı teknoloji devi Qualcomm ile olan lisans anlaşmasını iptal etmeye hazırlanıyor. Eğer 60 günlük bildirim süresi sonunda lisans iptal edilirse, Snapdragon işlemcili Android akıllı telefonlar ve tabletlerin piyasada bulunması ciddi şekilde zorlaşacak.

LİSANS KAVGASI DERİNLEŞİYOR!

ARM'nin yaptığı açıklamada, Qualcomm'a ARM teknolojisine dayanan çipler tasarlama hakkı veren mimari lisansının iptal edileceği duyuruldu. 2022 yılında Qualcomm'un ARM'den lisanslı CPU ve teknoloji tasarım şirketi NUVIA'yı 1.4 milyar dolara satın alması, iki dev şirket arasındaki ilişkileri gererken önemli bir dava sürecini de başlattı. ARM, bu satın almanın sözleşme şartlarını ihlal ettiği iddiasıyla Qualcomm'a dava açtı.

BASKI İDDİALARI ORTAYA ÇIKIYOR!

Bir Qualcomm sözcüsü, İngiliz şirketin ‘uzun süredir ortağı olan bir şirkete baskı yapmaya' çalıştığını belirtti. Bu durum, sektördeki rekabeti etkileyen önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.

TANSİYON YÜKSELİYOR!

Qualcomm'un yıllık 4.6 milyar dolarlık lisans gelirinin tehlikeye girmesi, akıllı telefon piyasasında büyük bir darbe anlamına geliyor. ARM ile olan bu kriz, Android ekosisteminde önemli bir belirsizlik yaratabilir.

SON VİDEO HABER

Basit deneyle zeytinyağının sahte olduğunu hemen anlayın

Haber Ara