2012 yılında başlayan taktik İHA projesiyle Baykar, Bayraktar TB2'yi geliştirme ve üretme sürecine girdi. İlk tam otomatik uçuş testini 2014'te gerçekleştiren Bayraktar TB2, aynı yıl envantere girdi. İlk 1000 uçuş saatinin tamamlanması, cansız mühimmatla ilk atış testi gibi önemli başarılar elde etti.
Bayraktar TB2'nin uluslararası alandaki başarısı 2018'de Katar'da başladı ve bugüne kadar 33 ülke ile sözleşme imzalandı. Bu başarılar, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ı 2021 ve 2022'de Türkiye'nin en çok vergi ödeyen ismi yaparken, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ı da en fazla vergi ödeyen ikinci isim haline getirdi.
Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saati ve 27 bin 30 feet irtifayla Türkiye'de sınıfında irtifa rekoru kırdı. Ayrıca, Kuveyt'te 27 saat 3 dakika kesintisiz uçuşla başka bir rekora imza attı. Yerli sanayi katkısının yüzde 93 olduğu bu milli İHA, entegre edilen ekipmanların yerli ve milli üretimi ile ihracat başarılarına motivasyon sağladı.
Bayraktar TB2'nin teknolojik donanımları arasında tam otomatik uçuş kontrolü, 3 yedekli otopilot sistemleri, dahili sensör füzyonu ile seyrüsefer özellikleri, tam otomatik iniş-kalkış, GPS bağımsızlığı, hata toleranslı sensör füzyonu ve çapraz yedekli yer kontrol istasyonu sistemi bulunuyor.
İHA'nın iletişim menzili 300 kilometre olup, dört adete kadar lazer güdümlü akıllı mühimmat taşıyabiliyor. MAM-L, MAM-C, BOZOK mühimmatları ve KEMANKEŞ Mini Akıllı Seyir Füzesi gibi milli mühimmat ve füzelerle güçlendirilen Bayraktar TB2, dünya genelinde Libya, Azerbaycan ve Ukrayna gibi çeşitli bölgelerde başarılı operasyonlara imza atmıştır.
Bu milli SİHA, Suriye'nin İdlib bölgesindeki Bahar Kalkanı Harekatı'nda zırhlı araçlar, obüsler ve hava savunma sistemlerini imha ederek yeni doktrinlerin öncüsü oldu. Karabağ'da Azerbaycan'ın 30 yıllık işgale son vermesinde etkili rol oynadı. Ayrıca, orman yangınları, afet ve düzensiz göçle mücadele gibi sivil görevlerde de kullanılıyor.