Dolar

34,1080

Euro

38,1001

Altın

2.866,65

Bist

9.949,58

Elon Musk, Twitter’da paniğe yol açan 'harfin' ne anlama geldiğini açıkladı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Üst Yöneticisi ve Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter’da paniğe yol açan 'Ω' harfinin ne anlama geldiğini açıkladı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-31 11:42:29

Elon Musk, Twitter’da paniğe yol açan 'harfin' ne anlama geldiğini açıkladı

Önceki Pazar gecesi Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'un herhangi bir açıklama yapmadan bir gönderiye, "Ω" harfini yazmasıyla Twitter'da panik hüküm sürdü.

Tweet, milyonlarca Twitter kullanıcısının Musk'ın gönderisini deşifre etmeye çalışmasıyla anında viral oldu.

1_3

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Musk'ın gönderisinin bir grup nesnedeki ‘son yeri' simgelediğini savunurken, diğerleri ise bunun Güney Afrikalı milyarderin "Ben Alfa ve Omega'yım, başlangıç ​​​​ve sonum" girişimini gösterme girişimi olduğunu yazdı.

Bazıları, 'Ω' harfinin kendi adını taşıyan bir saat markası olduğunu söylerken, diğerleri ise bunun Twitter'ın sonunu simgelediğini düşündüğünü açıkladılar.

Sosyal medya kullanıcılarının başka bir gönderisinde ise, 'Ω' harfini "koronavirüsün sonu" olarak tercüme edecek kadar ileri gittiler. Bununla birlikte, gönderiyi doğru bir şekilde "okuyan" birkaç kişi vardı.

2_3

3_2

4_2

Elon Musk, "Ω" harfinin ne anlama geldiğini ancak 8 saat sonra açıklamaya karar verdi.

Elon Musk'a göre, 'Ω' simgesi "mevcut 'şey'e diren" mesajıdır. Çünkü Yunan alfabesinin son harfi 'Ω', Uluslararası Birimler Sistemi'nde elektrik direncinin ölçüsü birimi 'Ohm'nin simgesidir. İngilizce 'Omega' anlamına gelen 'Ohm', adını Alman fizikçisi Georg Ohm'dan almıştır.

5_2

Haber Ara