Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Küresel İnternet Kesintileri Bankalar, Havayolu Şirketleri ve Medya Kuruluşlarını etkiledi

Dünyanın her yerinde, Windows PC'lere bağlı küresel internet kesintilerinden etkilenen bankalardan, havayollarından ve medya kuruluşlarından kesinti raporları geliyor. Windows iş istasyonlarıyla bağlantılı bu yaygın kesinti, Sky News UK, Melbourne Havaalanı ve Thameslink gibi büyük şirketleri etkiledi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-19 11:30:39

Küresel İnternet Kesintileri Bankalar, Havayolu Şirketleri ve Medya Kuruluşlarını etkiledi

Bankalar, havayolları, telekomünikasyon şirketleri, TV ve radyo yayıncıları ile süpermarketler gibi işletmeler, dünya çapındaki Windows iş istasyonlarında görülen mavi ölüm hatası ekranı nedeniyle çevrimdışı kaldı. Siber güvenlik firması Crowdstrike'ın alt dizini kullanıcıları Hindistan, ABD ve Yeni Zelanda'da sorunlar bildirdi.

Sky News ve Melbourne Havaalanı Etkilendi

Birleşik Krallık'taki Sky News yayının Cuma sabahı kesildiğini bildirdi. Sky News spor sunucusu Jacquie Beltrao, X'te şöyle açıkladı: "Açıkçası yayında değiliz, deniyoruz." Melbourne Havaalanı, müşterilere "bazı havayollarının check-in'i etkileyen küresel bir teknoloji sorunu yaşadığını" bildirdi ve yolculara "check-in için biraz daha zaman ayırmalarını" tavsiye etti.

Thameslink ve Diğer Tren Şirketlerinde Kesintiler

Büyük bir İngiliz tren şirketi olan Govia Thameslink Demiryolu, yolcuları "yaygın internet bağlantı sorunları" nedeniyle kesintiler beklenmesi konusunda uyardı. Şirketin dört markası (Southern, Thameslink, Gatwick Express ve Great Northern) sosyal medyada şunları paylaştı: "Şu anda ağımızın tamamında yaygın BT sorunları yaşıyoruz. BT ekiplerimiz, sorunun temel nedenini belirlemek için aktif olarak araştırma yapıyor. Biz Belirli noktalarda sürücü datalarına erişilemiyor, bu da şu anlama geliyor: “Gerçek zamanlı müşteri bilgi platformlarımız da dahil olmak üzere diğer önemli sistemler de etkilendi. Bu arada lütfen seyahate çıkmadan önce yolculuğunuzu düzenli olarak kontrol edin."

Avustralya'daki kullanıcılar, iş merkezlerindeki bilgisayarların kilitlendiğini belirtti. Avustralya bankacılık uygulamaları ve süpermarket sistemleri de etkilendi. Avustralyalı yayıncılar Australian Broadcasting Corporation ve Sky News, bahse konu internet kesintileri nedeniyle yayın sorunları yaşadıklarını doğruladı. Avustralya'nın ulusal yayıncı kuruluşunun çalışanlarına gönderilen ve Guardian Australia tarafından görülen bir e-postada, ülke genelindeki Windows terminallerinde mavi ölüm ekranları olduğu ve bunun bazı TV stüdyoları ve radyo stüdyolarında sorunlara neden olduğu belirtildi.

Crowdstrike'ın Araştırması ve Soruna Çözüm

Crowdstrike, birçok yerde mavi ölüm ekranlarının görüldüğünü ve nedeninin şuan araştırıldığını bildirdi. Şirket, sorunun Falcon Sensor ürünüyle ilgili olduğunu ve bir destek bildirimine göre mühendislik ekiplerinin sorunu çözmek için çalıştığını söyledi.

SON VİDEO HABER

Gazze'ye destek verdi, işinden oldu

Haber Ara