Dolar

34,2863

Euro

37,0253

Altın

3.028,14

Bist

8.908,47

Tam bağımsız savunmada yeni adım: Mavi Batu Motorları sahada

Türkiye'nin deniz savunması artık yerli üretimle daha güçlü: BMC nin tanıttığı Mavi Batu ve Levend marin motorları, bağımsız savunmada yeni bir dönemin kapılarını aralıyor!

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-26 07:54:35

Tam bağımsız savunmada yeni adım: Mavi Batu Motorları sahada

Türkiye'nin askeri araç üreticilerinden BMC, İstanbul'da düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda yerli üretim askeri araç ve motorlarını tanıttı. Tamamı Türk mühendisliği ile geliştirilen Levend ve Mavi Batu marin motorları ile savunma sanayisinde tam bağımsızlık hedefinde bir adım daha atıldı.

TAM BAĞIMSIZLIK İÇİN YERLİ MOTOR
Türkiye'nin savunma sanayisinde tam bağımsızlık hedefi doğrultusunda BMC Power'ın geliştirdiği Mavi Batu marin motoru, deniz platformlarında vatan savunmasını üstlenecek. Yerli motorların ilk gösterimi SAHA EXPO Fuarı'nda yapıldı.

FUARDA YERLİ GÜÇ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Fuarda dikkat çeken diğer yeniliklerden biri de Levend ve Mavi Batu marin motorları oldu. BMC Power'ın mavi vatan savunması için geliştirdiği bu yerli motorlar, Türkiye'nin denizlerdeki askeri varlığına katkı sunmayı amaçlıyor.

GÜÇLÜ VE YERLİ MOTORLAR İLE SAVUNMA STRATEJİSİ
BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Askerî gemilerimizin kalbi olacak Mavi Batu Motor Geliştirme Projesi'nin ana yüklenicisi olmaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi ve tam bağımsız Türkiye hedefi doğrultusunda yerli ve milli üretimin önemini vurguladı. Tosyalı, kara araçlarından deniz platformlarına kadar her alanda yerli motor geliştirme amacıyla çalıştıklarını belirtti.

Haber Ara