Dolar

33,9507

Euro

37,7707

Altın

2.824,69

Bist

9.685,49

TEKNOFEST 2024 Başladı: Selçuk Bayraktar'dan Rekor Açıklaması

TEKNOFEST 2024 başladı. Selçuk Bayraktar, festivalde 1,5 milyon başvuru ile rekor kırıldığını açıkladı. Antalya'daki etkinlik 8 Eylül'de sona erecek, Adana'da devam edecek.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-06 10:40:21

TEKNOFEST 2024 Başladı: Selçuk Bayraktar'dan Rekor Açıklaması

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2024, Akdeniz Teknoloji Yarışmaları'nın finaline ev sahipliği yapıyor. ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, teknoloji meraklılarını bir araya getiriyor.

1 MİLYON 650 BİN YARIŞMACI KATILDI

"TEKNOFEST, KENDİ REKORUNU KIRDI"
Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in bu yılki başarısını açıkladı. “Bu yıl toplamda 49 farklı kategoride yarışmamız var. 10 yeni kategori eklendi. TEKNOFEST yine kendi rekorunu kırdı; 1,5 milyon genç başvurdu, 700 bin farklı takım kuruldu” dedi.

6 BİN 500 FİNALİST YARIŞIYOR

"TEKNOFEST AKDENİZ'İN SONU 8 EYLÜL'DE"
TEKNOFEST Akdeniz'de 25 alanda 6 bin 500 finalist mücadele ediyor. Etkinlik 8 Eylül'de sona erecek. Ayrıca, TEKNOFEST 2-6 Ekim tarihlerinde Adana'da devam edecek.

YENİ PROJELER VE HEDEFLER

"GÜVENİLİR TEKNOLOJİLER VE GELECEK HEDEFLERİ"
Bayraktar, gelecekte TEKNOFEST'i Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlemeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, Baykar'ın Kızıl Elma ve Fergani projeleri üzerinde çalıştığını açıkladı.

TEKNOFEST KUŞAĞI YENİ GİRİŞİMLER KURUYOR

"YÜKSEK TEKNOLOJİDE YENİ DÖNÜŞÜMLER"
TEKNOFEST, gençlerin dünya markası olabilecek girişimler kurmalarını teşvik ediyor. Bayraktar, “TEKNOFEST kuşağı girişimlerini kurmaya başladı. Dünyaya damgasını vuracak girişimlerin ayak seslerini duyuyoruz” dedi.

TÜRK SAVUNMA SANAYİNE İLGİ ARTIYOR

"SAVUNMA SANAYİNİN YERLİLİK ORANI ARTIYOR"
Bayraktar, Türk savunma sanayine olan ilgiyi vurguladı. Türkiye'nin yüksek yerlilik oranı ile savunma teknolojilerinde önemli bir noktaya geldiğini belirtti.

TEKNOFEST'İN GELECEK HEDEFLERİ

"TEKNOFEST'İN GELECEK VİZYONU"
Bayraktar, “TEKNOFEST'in hedefi, ülkemizi tam bağımsız ve müreffeh kılacak girişimleri ortaya çıkarmak” dedi.

Haber Ara