Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) gerçekleştirdiği 13 deneyin 11'incisi olan "Mikro Yerçekimi Ortamında Kurşunsuz Lehimleme Araştırması" yani "MİYOKA" deneyini başarıyla tamamladı. Deney kapsamında, ISS'te elektronik kart üzerine kurşunsuz bileşen montajını gerçekleştirmesi hedeflenen Gezeravcı, TÜBİTAK UZAY'dan Hakan Asan'ın proje yöneticisi olduğu bu önemli çalışma ile uzay görevi sonrası dünyaya getirilecek elektronik kartların mikro yerçekiminin kurşunsuz lehimleme sürecine olan etkilerini araştırdı.
Gezeravcı'nın ISS'deki diğer deneyleri arasında, Türkiye'nin uzay, havacılık ve savunma sanayisi için kritik bilgiler sağlamayı amaçlayan "Uzay İçin Yeni Nesil Alaşımlar (UYNA)" deneyi, yer çekimsiz ortamda etkilenen genlerin ve bağışıklık sistemleriyle ilişkisini araştıran "MESSAGE" deneyi, Muş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin önerisi olan "Propolisin Antibakteriyel Etkisi (PRANET)" deneyi, uzay araçlarının itki sistemlerini daha verimli hale getirmeyi amaçlayan "gMetal" deneyi, Tuz Gölü'nde yetişen endemik bir bitkinin uzay ortamındaki tepkilerini inceleyen "EXTREMOPHYTE" deneyi ve gelecekte uzayda yaşanacak insanlar için besin sağlamayı amaçlayan "CRISPR-GEM" deneyi gibi birçok önemli çalışma bulunmaktadır.
Gezeravcı aynı zamanda, alglerin uzay ortamında kullanımını araştıran "ALGALSPACE" ve düşük yer çekimi şartlarının neden olduğu rahatsızlıkları ses frekanslarıyla tanımlamayı hedefleyen "VOKALKORD" deneyleri gibi geleceğin uzay keşifleri için hayati öneme sahip projeleri sürdürmektedir.
Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Gezeravcı'nın ISS deneyleri hakkında "Deney Sözlüğü" paylaşarak, mikro yerçekimi ortamında gerçekleşen kurşunsuz lehimleme araştırmasını detaylandırdı. Bu paylaşımda, lehim, kurşunsuz lehim, elektronik bileşen, montaj, yeni uzay, saf kalay, alçak dünya yörüngesi gibi önemli terimlere açıklamalar getirilerek, Gezeravcı'nın yürüttüğü projelerin bilimsel temelleri geniş kitlelere aktarıldı.