Dolar

34,1119

Euro

38,1122

Altın

2.862,75

Bist

9.964,94

Türkiye'nin teknoloji hamlesinde yeni adım: The Hood TEKMER açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, The Hood TEKMER'in açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin teknoloji girişimlerini geliştirmek için çalıştıklarını belirtti. 'Milli teknoloji hamlesi' kapsamında Ar-Ge teşvikleri ve girişim sermayesi fonlarıyla Türkiye’nin inovasyon odaklı kalkınmasına odaklandıklarını vurguladı.

5 Saat Önce Güncellendi

2024-09-20 07:12:44

Türkiye'nin teknoloji hamlesinde yeni adım: The Hood TEKMER açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da The Hood TEKMER'in açılış törenine katılarak Türkiye'nin teknoloji girişimlerini geliştirmek için çalıştıklarını belirtti. Kacır, “Milli teknoloji hamlesi vizyonumuz doğrultusunda ülkemizin teknoloji üretme, geliştirme ve inovasyon odaklı kalkınmasını önceliklendiren uygulamaları hayata geçiriyoruz” dedi.

TÜRKİYE'NİN TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİNE ODAKLANDIK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Maslak'ta açılan The Hood TEKMER'in açılış töreninde, Türkiye'nin teknoloji girişimlerini büyütmek için kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Törende, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören, DTech Cloud Kurucusu Murat Oktay ve çok sayıda davetli de hazır bulundu.

YENİLİKÇİ GİRİŞİMLER İÇİN ADRES: THE HOOD TEKMER

Bakan Kacır, açılış konuşmasında, “Yapay zeka, genişletilmiş gerçeklik ve yazılım dikeylerinde İstanbul'da yenilikçi girişimlerin yeşermesi ve büyümesi için adres olacak TEKMER'leri kazandırıyoruz” diyerek, girişimcilerin “ticari hayatın kalbinde müşteriyle buluşacak” yeni fırsatlar sunduklarını belirtti. Milli teknoloji hamlesi kapsamında, Ar-Ge teşvikleri ve girişim sermayesi fonlarıyla desteklenen projelerin, Türkiye'nin teknolojik kalkınmasını hızlandırdığını vurguladı.

'TEKNOPARK SAYISINI 104'E ÇIKARDIK'

Kacır, “22 yılda teknoparklarımızın sayısını 2'den 104'e çıkardık. Teknoparklarımızda 10 bin 800'den fazla teknoloji girişimi bulunuyor. Bugüne kadar kurduğumuz BİGG programıyla 2 bin 379 teknoloji girişimini destekledik” dedi. Ayrıca, KOSGEB aracılığıyla son üç yılda girişimcilere 7,6 milyar lira kaynak ayırdıklarını belirtti.

YERLİ VE MİLLİ GARAJ MODELİ BAŞARIYA ULAŞTI

Kacır, “Yerli ve Milli Garaj Modeli başarıya ulaşmıştır. 2030 yılında 100 bin teknoloji girişimi ve 100 Turcorn hedefine ulaşacağız” diyerek, girişim ekosisteminin bu hedefe adım adım yaklaştığını ifade etti.

Haber Ara