Türk savunma sanayisinin ANKA III insansız hava aracı, üçüncü uçuşunda 2 saat havada kaldı ve 160 knot hıza ulaşarak 10 bin fit irtifaya çıktı. ANKA III, ilk uçuşundan elde edilen verilerle iyileştirilmiş ve tüm uçuş değerlerini geliştirmiştir. Ayrıca otopilot ve uçuş mekaniği testleri yapılmıştır. Her uçuş sonrası değerlendirmelerle ANKA III'ün göreve hazır hale getirilmesi için yeni performans ve görev zarfları açılacaktır.
ANKA III'ün geliştirme çalışmaları 2022 yılında başlamış olup, mart ayında Sistem Gereksinimleri Gözden Geçirme Toplantısı ile sistem gereksinimleri dondurulmuştur. Nisan 2022'de yapılan Ön Tasarım Gözden Geçirme Toplantısı ile dış geometri tasarımı belirlenmiştir. ANKA III'ün temel aviyonik mimarisi ANKA ve AKSUNGUR ile ortaktır. Yeni itki sistemi ve diğer alt sistemlerinin tasarımı hızlı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.
ANKA III'ün yapısal montajı ocak 2023'te tamamlanmış, şubat ayında ekipman ve kablaj yerleşimleri tamamlanmıştır. İlk ses testi mart ayında yapılmış, Nisan 2023'te taksi testleri gerçekleştirilmiştir. Jet motoru sayesinde ANKA III, daha hızlı ve yüksek faydalı yük taşıma kapasitesine sahiptir. Ayrıca kuyruksuz yapısıyla radarlarda daha az görünürdür.
ANKA III'ün yazılımı, ANKA ve AKSUNGUR'un zamanla geliştirilen ve iyileştirilen yazılımlarından esinlenerek oluşturulmuştur. ANKA III, gövdesindeki istasyonlarda büyük mühimmatları taşıyabilecek şekilde tasarlanmıştır. Oleo-pnömatik iniş takımı, kalkış ve iniş yüklerini taşıyabilecek şekilde geliştirilmiştir.
ANKA III, keşif, gözetleme, istihbarat toplama, farklı hava-yer mühimmatları ile taarruz, düşman radar ve hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirme gibi çeşitli görevleri başarıyla yerine getirebilecek kapasiteye sahiptir. Ayrıca dost kuvvetlere himaye, sinyal ve haberleşme istihbaratı, elektronik harp, operasyon ve haberleşme rölesi gibi görevleri de icra edebilecektir.