Dolar

34,0527

Euro

37,9559

Altın

2.818,18

Bist

9.758,14

UCL’nin yeni teknolojisiyle sevdiklerinizle uzaktan el ele tutuşun!

UCL’nin geliştirdiği yeni teknoloji ile sevdiklerinizle binlerce kilometre öteden el ele tutuşma hissini yaşayabileceksiniz. Yumuşak parmak ucu cihazı, insan vücudundaki karmaşık dokunma hissini simüle ediyor. Ayrıca bu cihaz, sağlık alanında da yeni teşhis yöntemlerine kapı aralıyor.

5 Gün Önce Güncellendi

2024-09-13 09:46:56

UCL’nin yeni teknolojisiyle sevdiklerinizle uzaktan el ele tutuşun!

İngiltere'deki University College London (UCL), uzak mesafelerde yaşayan insanların birbirine dokunma hissini yaşaması için yeni bir teknoloji geliştirdi. Yumuşak bir parmak ucu cihazı ile binlerce kilometre ötedeki sevdiklerinizin elini tutma hissini yaşayabileceksiniz.

İNSAN DOKUNMA HİSSİNİN GERÇEKÇİ SİMÜLASYONU

Bu cihaz, insan parmağındaki dört dokunma reseptörünü simüle eden titreşim teknolojisiyle çalışıyor. Londra'daki biri, Sidney'deki akrabasının elini tutabilecek, ve her iki taraf da bu hissi gerçek zamanlı olarak yaşayabilecek. Bu teknoloji aynı zamanda diyabet hastalarının dokunma kaybını teşhis etmede de kullanılabilecek.

YENİ CERRAHİ YÖNTEMLER İÇİN KULLANILABİLİR

Uzmanlar bu teknolojiyi cerrahların operasyon sırasında sağlıklı ve kanserli dokuları ayırt edebilmesi için de geliştirmeyi hedefliyor. Dokunma hissi, sağlık teknolojisinde de devrim yaratacak gibi görünüyor.

Haber Ara