Dolar

34,0445

Euro

37,9334

Altın

2.819,63

Bist

9.758,14

WhatsApp'ta “Bir kez görüntüle” özelliğinde kritik güvenlik açığı!

WhatsApp’ın “Bir Kez Görüntüle” özelliğinde tespit edilen güvenlik açığı, geçici mesajların ekran görüntüsü ile kaydedilmesine olanak sağlıyor. Web ve masaüstü uygulamalarındaki bu açık, kullanıcı gizliliğini tehdit ediyor.

5 Gün Önce Güncellendi

2024-09-13 08:39:04

WhatsApp'ta “Bir kez görüntüle” özelliğinde kritik güvenlik açığı!

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp'ta kritik bir güvenlik açığı bulundu. Bu açık, "Bir Kez Görüntüle" özelliği ile gönderilen mesajların kalıcı olarak kaydedilmesine olanak tanıyor. İşte detaylar…

GÜVENLİK AÇIĞI WEB VE MASAÜSTÜ UYGULAMALARINDA BULUNDU

Bir güvenlik araştırmacısı, WhatsApp'ın web ve masaüstü uygulamalarında kullanılan “Bir Kez Görüntüle” özelliğinde bir açık olduğunu belirtti. Araştırmacının açıklamasına göre, tek seferlik görüntülenmesi gereken mesajlar ekran görüntüsü veya ekran kaydı ile kolaylıkla kaydedilebiliyor. Bu güvenlik açığı, mobil uygulamalarda sunulan gizlilik katmanlarının web ve masaüstü sürümlerinde sağlanamadığını gözler önüne serdi.

“BİR KEZ GÖRÜNTÜLE” MESAJLARI KAYDEDİLEBİLİYOR

Araştırma, web veya masaüstü uygulaması üzerinden gönderilen geçici fotoğrafların “Bir Kez Görüntüle” özelliğine rağmen kalıcı olarak saklanabileceğini ortaya çıkardı. Bu açık, kullanıcıların geçici mesajlarının karşı tarafça kalıcı olarak depolanmasına neden oluyor. Araştırmacı, platformu bu durum hakkında uyardığını fakat henüz platformdan bir açıklama gelmediğini belirtti.

Haber Ara