Haber7'de yer alan habere göre: WSJ'nin haberine göre, geliştirme testleri kapsamında; matematik, fizik, İngilizce ve tarih konularının yer aldığı üniversiteye giriş sınavından 511 puan elde eden YZ'nin bu puanı, kendisinin ülke genelindeki 441 özel ve 33 tane de devlet üniversitesine giriş bileti sağlaması anlamına geliyor.
Ama daha da önemlisi şu ki; YZ Japonya ülke ortalaması olan 416'yı geçerek ortalama bir öğrenciden daha başarılı olabileceğini kanıtladı. 2011 yılında beri benzer testlere sokulan YZ'nin ilk kez ortalamayı geçmeyi başardığının da altını çizelim. Bu arada sınavda alınabilecek en yüksek puan 950 imiş.
İşin daha da enteresan tarafı ise YZ'nin en başarılı olduğu kısmın tarih oluşu. Enteresan çünkü, sorulan sorular gerekli çıkarımların yapılabilmesi için doğal öğrenim işlemi yeteneği gerektiriyor. Yani diğer bir deyişle ezber değil, mantık kullanılmasını gerektiren sorular soruluyor.
Örneğin bizden gidecek olursak, 'x savaşı kaç yılında oldu?' değil de, 'x savaşında şunlar bunlar olduğuna göre, aşağıdaki seçeneklerden hangisi y durumunun oluşmasına katkıda bulunmuştur?' gibisinden sorulardan bahsediyoruz.
Projenin nihai hedefi YZ'yi ülkenin en iyi üniversitesi olan Tokyo Üniversitesi'ne sokabilmek ki bunun için kendilerine 6 yıl süre vermiş durumdalar.