Dolar

34,1244

Euro

38,2042

Altın

2.923,41

Bist

9.939,21

Trump’ı haber dinlemeyerek protesto eden adam

Ohio'da yaşayan Erik Hagerman, Trump’ın başkan seçilmesinin ardından haber dinlemeyi ve izlemeyi bıraktı. Hagerman, bunu 'abluka' olarak nitelendiriyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-15 13:29:35

Trump’ı haber dinlemeyerek protesto eden adam

TIMETURK | ÇEVİRİ

New York Times'ın haberine göre 53 yaşındaki Erik Hagerman, bir yıldır yani Trump'ın başkan seçilmesinden bu yana haber dinlemiyor ve izlemiyor. Güney Ohio'da bir çiftlikte tek başına yaşayan Hagerman, “Sadece hava durumuna bakıyorum. Beni tek eğlendiren bu” diyor. Trump'ın zaferiyle kötü bir “şok” geçirdiğini söyleyen Hagerman, kendi deyimiyle 8 Kasım 2016'dan bu yana Amerika'nın başına ne gelirse gelsin öğrenmemeye yemin etmiş. “Bu eylemim gaddarca ve noksansızdı” diyen Hagerman, “Bu ben sanki Trump'tan uzaklaşmak veya hakkında konuşmayı değiştirmek gibi bir şey değil. Bu sanki ben wampirmişim de Trump'ın en ufak bir ışını bile beni toza çevirecekmiş gibi bir şey” diye duygularını tarif etti.

“YILLARDIR HABER DİNLEDİM DE NE OLDU?”

Modern Amerikan tarihinin olaylarla dolu bir dönemini kaçıran Hagerman, “Sıkıldım ama bu durum beni rahatsız etmiyor” diyor. “Kendimi her zamankinden daha sağlıklı hissediyorum” diyen çiftçi Hagerman, kendisine her gün medya tarafından beslenmenin ne gibi bir değeri olacağını kendisine sormuş. “Neden uzakataki politik gelişmeler ve seçim kampanyası konuşmalarını takp etmeyle kendimizi rahatsız ediyoruz? Bunlardan ne fayda var? Bu tweetlerin hepsini neden okuyoruz?” gibi bazı sorular gelmiş aklına.

eric-hagerman-2

AİLESİNİ VE ARKADAŞLARINI UYARIYOR

Ben yıllardır haberlere kulak verdim de ne oldu? Onlar ne işime yaradı?” diye ekliyor. Çevresinde ekolojik projelerle uğraşmayı, toprağı ve doğayı seven Hagerman, ailesini ve arkadaşlarını da onunla birlikteyken politika ve Amerika'da olan biten hakkında hiçbir şey konuşmama konusunda uyarıyor. Hatta ilişkilerini buna göre şekillendirmekte kararlı olduğu için başta yaşanan zorlukların ardından bu durumu da aştığını belirtiyor.

SON VİDEO HABER

Jose Mourinho'dan kritik açıklamalar

Haber Ara