Dolar

34,0877

Euro

37,9300

Altın

2.819,81

Bist

9.774,49

15 dakikada pişen sağlıklı brownie: sosyal medyada gündem

Sosyal medyada büyük ilgi gören 4 malzemeli şekersiz brownie tarifi, sağlıklı yaşamınızı desteklerken tatlı ihtiyacınızı karşılıyor. İşte düşük kalorili bu fit tatlının pratik tarifi.

3 Gün Önce Güncellendi

2024-09-15 08:43:45

15 dakikada pişen sağlıklı brownie: sosyal medyada gündem

Sağlıklı ve düşük kalorili tatlı arayışında olanlar için şekersiz brownie tarifi büyük ilgi görüyor. Sosyal medyada hızla yayılan bu tarif, sadece 4 malzeme ile kolayca hazırlanabilir ve tatlı ihtiyacınızı karşılar. İşte, düşük kalorili ve fit yaşam tarzınıza uygun bu sağlıklı tatlının tarifi:

4 MALZEMELİ ŞEKERSİZ BROWNİE NASIL YAPILIR?

Malzemeler (6 Dilim İçin):

  • 2 adet yumurta
  • 2 adet orta boy muz (yaklaşık 240g)
  • 60g şekersiz bitter çikolata
  • Yarım paket kabartma tozu

Üzeri İçin:

  • 10g şekersiz bitter çikolata parçaları

Hazırlanışı: Fırını 180 dereceye ısıtın. Muzları bir kaba alıp, üzerine yumurtaları ekleyin ve püre haline getirin. Erimiş şekersiz bitter çikolatayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Karışımınız sıvı olduysa, kıvamını yoğunlaştırmak için 1-2 yemek kaşığı kakao ekleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dökün, üzerine çikolata parçalarını serpin ve 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve dilimleyin. Her bir dilim yaklaşık 120 kalori içeriyor.

BROWNİE 1 GECE ÖNCEDEN HAZIRLANABİLİR Mİ?

Brownie'yi 1 gece önceden yapıp saklarsanız, daha da lezzetli olacaktır. Ancak, üstünü bir bezle kapatmayı unutmayın; aksi takdirde kuruyabilir.

DİYETTEYKEN BROWNİE YENİR Mİ?

Diyet yaparken de şekersiz brownie tüketebilirsiniz. Kalori açısından avantajlıdır ve şeker yerine alternatif tatlandırıcılar kullanılırsa, diyetinize uyum sağlar.

BROWNİE NEDEN CIVIK OLUR?

Brownie'yi hazırlarken fazla şeker kullanırsanız, kıvamı sakızımsı olur ve pişerken ortası çöker. Tarifte belirtilen miktarlara uyarak, ideal kıvamı yakalayabilirsiniz.

Haber Ara