Dolar

34,3443

Euro

37,0816

Altın

2.993,20

Bist

8.946,13

17 yaşındaki CEO: Zorbalık onu girişimci olmaya nasıl itti?

17 yaşındaki Güney Koreli CEO Sukone Hong, kurumsal dünyaya yaptığı yolculuk, okulda gördüğü zorbalıktan aradığı kaçış yoluydu. Hong, bir değil iki işletme kurarak girişimcilik hayalini gerçekleştirdi. Genç CEO, geçen yıl 1 milyon dolarlık satış yaptı. Şimdiki hedefi bir sonraki girişiminde…

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-01-28 11:11:28

17 yaşındaki CEO: Zorbalık onu girişimci olmaya nasıl itti?

Sukone Hong, manşetlere bolca konu olan 17 yaşındaki Güney Koreli girişimcidir. Bu yıl şimdiye kadar satışları 1 milyon doları aşan bir moda markası oluşturdu ve binlerce ön siparişle görme engelliler için braille akıllı saati piyasaya sürdü.

O sadece 17 yaşında ama Güney Kore'den Sukone Hong'un halihazırda iki işletmesi var.

Birincisi, Harvard'dan kredi almış, yılda 1 milyon dolardan fazla satış yapan bir moda markası. İkincisi ise görme engelliler için Braille akıllı saat satıyor. Şimdiden talepleri karşılamaktan zorlanıyor.

17 yaşındaki Hong için, kurumsal dünyaya yaptığı yolculuk, okulda gördüğü zorbalıktan aradığı kaçış yoluydu.

Sukone Hong, CNBC'ye verdiği demeçte, “Okulla ilişki kurmak benim için zordu, çünkü zorbalık kurbanıydım. Hayatımı değiştirebilecek bir şey bulmalıydım" diyor.

ceh

Genç Hong, girişimcilik yolculuğuna dört yıl önce henüz sekizinci sınıftayken başladı.

Seul'deki okulunda sınıf arkadaşlarıyla uyum sağlayamayınca yapacak başka bir şey arıyordu ve Kore arama motoru Naver'de yeniden kıyafet satmaya başladı.

Büyükanne ve büyükbabasından aldığı 5.000 dolarlık kredi ve bir matbaa şirketinin yardımıyla kendi web sitesinden sattığı basit, eğlenceli tasarımlarla kendi kıyafetlerini oluşturmaya başladı.

Korece'de "yükselmek" anlamına gelen Olaga Studios böyle doğdu.

"İlk hafta hiçbir şey olmadı. Sonra Pazartesi sabahı 15 siparişim vardı. Öğlen yemeğinde 50'ydi. Öğleden sonra 80'e yükseldi. O hafta 300 gömlek sattım” diye hatırlıyor.

O zamandan beri üç yıllık marka, altı Asya pazarında yıllık 1,2 milyon dolarlık satışla ve Style Share'in tişört kategorisinde 1 numara olarak bölgesel bir başarıya dönüştü.

Hong, şimdi siteyi yönetmek için 12 kişiyi istihdam ediyor. Ve ailesine okul değiştirmesi için ödedikleri okul ücretini geri ödemeyi başardı.

"Daha önce, işin sadece çok para kazanmakla ilgili olduğunu düşünürdüm. Ama okul değiştirdikten sonra iyi bir eğitim aldım. Öğretmenim bana, deneyimimin başkalarına yardım eden bir iş yaratmak için kullanılabileceğini söyledi" dedi.

Braille akıllı saatinin arkasındaki şirket olan Paradox Computers da tam olarak bunu yapmaya çalışıyor.

akilli saat

Görme engellilerin cep telefonlarından mesaj ve diğer bilgileri almalarını sağlayan bu tür akıllı saatler yıllardır satılıyor. Bununla birlikte, genellikle pahalı oldukları göz önüne alındığında 300 dolardan fazla. Birçok kör insan bunu karşılayamaz.
Genç girişimci Hong, “Bunun çok adaletsiz olduğunu gördüm. Aynı zamanda iş için de iyi bir fırsat” dedi.

Okulda bir engelli projesi yaptıktan sonra Hong, daha erişilebilir bir çözüm aramaya karar verdi.

İhtiyaçlarını daha iyi anlamak için kör insanlarla ve aynı zamanda çözüm bulmak için mühendislerle konuştu.

Hong, diğer işinden edindiği bağlantıları kullanarak, vizyonuna 300.000 $ yatırım yapan ve karşılığında yeni şirketin % 30'unu alan bir finansör buldu.

Altı ay sonra, Paradox Computers'ın braille akıllı saati 80 dolara piyasaya çıktı ve şimdiden binlerce akıllı saat sattı.

Ancak Hong, çalışmalarına bağlı kalmaya devam ediyor.

“İş çok büyüyünce okulu bırakmayı düşündüm. Ama birçok CEO ile tanıştım ve hepsi bana üniversiteye gitmem gerektiğini söylediler" diye itiraf ediyor.

Haber Ara