“Bin aydan daha hayırlı” olan Kadir Gecesi'nin bulunduğu bereket ayı Ramazan nihayet geldi. Salgınlar felaketler ve hastalıklarla zor günler geçiren dünyada Ramazan ayı bereketi ile bizleri şereflendirdi. Tüm Türkiye'de de Ramazan ayı için tatlı bir talaş da başlamış durumda. Yozgat'ta yaşayanlar da 2021 Yozgat Ramazan imsakiyesi belli oldu mu diye sormaya başladı. Peki Yozgat Ramazan imsakiyesi iftar ve sahur vakitleri neler? Yozgat'ta sabah ezanı kaçta okunuyor? Yozgat iftar saat kaçta açılacak? İşte Yozgat 2021 yılı iftar ve sahur saati.
"Ey iman edenler, sizden öncekilere yazıldığı gibi, oruç, size de yazıldı (farz kılındı)." (Bakara Suresi, 183)
Allah'ın kullarına bir lütfu olan Ramazan Ayı, tüm insanlığa rehber olarak gönderilen, Kuran'ın indirildiği ve içinde, “bin aydan daha hayırlı olan,” Kadir Gecesi'nin bulunduğu bereket ayıdır. Yüce Allah, ibadetlerin özü olan namazdan sonra oruç tutmayı, sağlıklı olan her Müslüman'a farz kılmıştır. Ramzan ayı ile birlikte Yozgat'ta da vatandaşlar iftar ve sahur vaktini merak etmeye başladı. Peki Yozgat 2021 imsakiye belli oldu mu? 2021 yılı için Yozgat imsakiyesi açıklandı. İşte Yozgat iftar ve sahur saatleri. Yozgat'ta ne zaman akşam ezanı okunacak? İşte 2021 Yozgat Ramazan imsakiyesi...
2021 YOZGAT RAMAZAN İMSAKİYESİ
2021 RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Milyonlarca Müslüman 2021 yılında Ramazan ayı ne zaman diye soruyordu. Ramazan ayı bu sene 13 Nisan'da başlıyor. Müslümanlar 12 Nisan gecesi ilk sahurlarına kalkacak ve 13 Nisan'da oruçlu oalcak. Mübarek Ramazan ayı 12 Mayıs'ta da bitecek.
2021 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Ramazan Bayramı 13 Mayıs'ta başlayacak. 3 gün olan bayram 16 Mayıs'ta bitecek. Yani 13, 14 ve 15 Mayıs Ramazan Bayramı olarak kutlanacak.
ORUÇ TUTMANIN MANEVİ FAYDALARI
Tüm kötülüklerin başı Allah'ı unutmaktır. Bir aylık manevi eğitim, insanı Allah'a daha da çok yaklaştırır. Oruç tutarak iyi ve güzel huylar kazanırız. İç dünyamıza dönüp, iç hesaplaşmasıyla, ahlak eğitimi yaparız. İrademizi güçlendirerek, köklü bir ahlak terbiyesiyle, üzerimizde var olan kötü alışkanlıkları temizleriz.
Oruç, ruh ve beden sağlığını dengeye koyar ve bedeni arındırıp, dinlenmesini sağlar.
Sindirim sisteminin dinlendirip, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
Özüne uygun beslenilirse, kanın temizlenmesi ve vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar.
ORUÇ TUTMAKLA YÜKÜMLÜ OLMANIN ŞARTLARI NEDİR?
İslam'a göre, bireyin sorumlu olmasının temel şartları müslüman, akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış olmaktır. Dolayısıyla bu şartlar, oruç ibadeti ile sorumlu olmanın da şartlarıdır. Buna göre, bir kimsenin Ramazan ayında oruç tutmasının farz olması için öncelikle müslüman ve âkil-bâliğ olması gerekir.
İbadetlerle yükümlü olma şartlarını taşıdığı hâlde bazı özel durumlardaki kimselere oruç tutmama ruhsatı verilmiştir.
İbadetlerle yükümlü olmamakla birlikte ergenlik yaşına gelmeyen çocukların alıştırılmak ve ısındırılmak maksadıyla namaz kılmaları ve oruç tutmaları teşvik edilir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), yedi yaşından on yaşına kadarki sürede çocuğun namaza alıştırılmasını önermiştir.