Dolar

34,2028

Euro

38,0750

Altın

2.906,00

Bist

9.609,52

3 Gece 2 gün süren pekmez yapımı: Geleneksel lezzet yeniden canlanıyor!

Saimbeyli'de pekmez yapımında zorlu mesai başladı! 3 gece 2 gün süren süreçte, meşe külü ile harmanlanan Mücennes üzümü, hem lezzet hem de sağlık kaynağı olarak dikkat çekiyor!

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-01 07:52:03

3 Gece 2 gün süren pekmez yapımı: Geleneksel lezzet yeniden canlanıyor!

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde Mücennes üzümünde bağ bozumu yapıldı. Meşe külü ile harmanlanarak iki günde pekmez üretimi gerçekleştiriliyor. Bu zorlu süreç, bölgenin lezzetini ve sağlık faydalarını gözler önüne seriyor.

PEKMEZ YAPIMINDAKİ ZORLUKLAR

Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal'ın katılımıyla gerçekleşen bağ bozumu etkinliği, bölgede geleneksel pekmez üretimini sürdürüyor. Ayşe Umut, meşe külü kullanmanın pekmezin lezzetini artırdığını belirtti. “3 gece 2 gün boyunca bu kazanlar kaynayacak.” diyerek zorlu sürecin detaylarını paylaştı.

VERİM REKORU KIRILDI!

Üretici İsmail Umut, bu yıl üzüm veriminin yüksek olduğunu belirtti. “10 kilogram üzümden 1 kilogram pekmez çıkıyor.” diyerek pekmez üretiminin zorluklarına dikkat çekti. Geleneksel yöntemlerin kaybolduğuna da vurgu yaptı.

PEKMEZİN SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?

Pekmez, demir, kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi zengin mineraller içerir. Demir, kan üretiminde önemli bir rol oynarken, kalsiyum kemik sağlığını destekler. Ayrıca pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak enerji kaynağıdır ve sindirim sistemine fayda sağlar.

Haber Ara