4 partinin oylarıyla Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası
TBMM Genel Kurulunda, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesini öngören teklif oybirliği ile kabul edildi.

Oluşturma Tarihi: 2016-04-08 09:16:32

Güncelleme Tarihi: 2016-04-08 09:16:32

TBMM Genel Kurulunda, Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesini öngören teklif oybirliği ile kabul edilerek yasalaştı.

Kanuna göre, Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği destansı mücadeleyle büyük kahramanlık gösteren Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilecek.

Teklif, AK Parti, CHP, HDP ve MHP'li bütün milletvekillerinin oylarıyla oybirliği ile kabul edildi. Başkanlık Divanında bulunan Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve katip üyeler ile AK Parti, CHP, MHP ve HDP'li milletvekilleri ayağa kalkarak teklifin kabul edilmesini alkışladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, teklifin kabul edilmesinin ardından teşekkür konuşması yaptı.

Çelik, "Şanlıurfa'nın kurtuluşunda büyük rol oynayan 12'leri rahmet ve minnetle anıyorum. 1984'te verilen şanlı unvanı da bugün verilen İstiklal Madalyası da onların hediyesidir." diye konuştu.

"Torba tasarı"nın beş maddesi kabul edildi

Genel Kurulda bu tekliften önce "Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis alınması ve terörizmin finansmanıyla mücadele" ile ilgili konularda düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısının ilk beş maddesi kabul edildi.

Bu arada, Genel Kurul çalışmaları sırasında AK Partili milletvekilleri, "dokunulmazlıklar" ile ilgili anayasa değişikliği teklifini imzaladı.

Türkiye ile Pakistan Arasında İzinsiz İkamet Eden Şahısların Geri Kabulüne Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı da kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, tasarının kabul edilmesinin ardından birleşimi, 11 Nisan Pazartesi günü saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.