AFAD, "afetlere dirençli toplum oluşturmak" misyonuyla, doğal ve insan kaynaklı afetler ile olayların insan, çevre ve ekonomi üzerindeki yıkıcı etkilerine karşı çalışmalarını sürdürüyor.
Başkanlıktan alınan bilgiye göre, bu yıl yurt içinde sel, heyelan, boğulma, mahsur kalma, çığ, kayıp gibi bin 47 olayda takip ve koordinasyon görevi yerine getirildi. En çok müdahale edilen olaylar, kayıp vakaları, trafik kazaları, deprem, yangın ve genel kazalar oldu.
Müdahale edilen durumlar ve sayıları, "kayıp 207, trafik kazası 194, deprem 112, yangın 96, kaza 95, mahsur kalma 83, boğulma 82, radyoaktif ve kimyasal sızıntı 44, göçük 37, patlama 27, sel 19, heyelan 11, intihar girişimi 10, su baskını 8, aşırı yağışlar 5, fırtına 5, çığ 4, zehirlenme 3, transfer 3, hortum 1" şeklinde sıralandı.
Müdahale faaliyetleri sonucu 4 bin 358 vatandaş sağ kurtarılırken, hayatını kaybeden 651 kişiye ulaşıldı.
AFAD tarafından bu olaylar için toplam 4 bin 606 personel görevlendirildi. Acil durumlarda kullanılmak üzere ise bin 230 arama kurtarma aracı tahsis edildi.
ÇADIRLAR EN KISA SÜREDE ULAŞTIRACAK ŞEKİLDE HAZIRLANDI
Afet yönetimine yönelik çalışmaların yanında bilişim stratejilerine önem veren AFAD, elektronik belge yönetim sistemi, elektronik arşiv kurumsal portalı, insan kaynakları kurumsal internet sayfası, EBYS mobil uygulaması, proje ve stratejik plan takibi gibi uygulamaları, AFAD Bilgi Sistemi kapsamında hizmete sunuyor.
Yeni kurulan AFAD Lojistik Depoları ile Türk Kızılayının depolarına yerleştirilen çadırlar, olası bir afette en kısa sürede kişilere ulaştırılacak şekilde planlandı.