Dolar

34,2070

Euro

37,8427

Altın

2.913,91

Bist

9.012,87

Amasya misket elması: 2 bin yılın şifalı meyvesi!

Amasya misket elması, doğal tansiyon ilacı olarak öne çıkıyor! Kolesterolü düşüren bu meyvenin hasadı başladı; rekolte bu yıl 8 bin ton bekleniyor.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-02 17:44:45

Amasya misket elması: 2 bin yılın şifalı meyvesi!

Amasya'da 2 bin yıldır yetiştirilen ve coğrafi işaretle korunan Amasya misket elması, kolesterolü düşüren ve bağırsakları çalıştıran doğal bir tansiyon ilacı olarak öne çıkıyor. Hasadı başlayan bu meyvenin eşsiz özellikleri dikkat çekiyor.

KÜLTÜREL MİRASA DÖNÜŞEN BİR MEYVE
Kentteki arkeolojik kazılarda bulunan elma ağacı figürlü mozaik, bu meyvenin 2 bin yılı aşkın süredir üretildiğini kanıtladı. Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, elmanın yıldız şeklindeki çekirdek yapısıyla farklılık gösterdiğini vurguladı.

AMASYA MİSKET ELMASI İÇİN DÜNYA ÇAPINDA BİR KORUMA
Emekli öğretmen Tayfur Yılmaz, "Amasya misket elmasını yaşatılmasını isteyen birisiyim. Çünkü tadı, kokusu ve rengiyle mükemmel bir elma. Bu Amasya'ya özel bir durum" dedi.

8 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR
Bu yıl, 3 bin 642 dekar alanda yetiştirilen Amasya misket elmasından 8 bin ton rekolte bekleniyor. Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu özel meyvenin üretimini artırma projeleri yürütüyor.

Misket elması, besleyici içeriği ve sağlık açısından sunduğu birçok fayda ile güçlü bir meyvedir. Düzenli tüketimi, bağışıklık sisteminden kalp sağlığına, sindirimden cilt sağlığına kadar geniş bir yelpazede olumlu etkiler sunar. Hem lezzeti hem de sağlığa katkılarıyla sofralarda eksik edilmemesi gereken bu doğal şifa kaynağı, sağlıklı bir yaşam için önemli bir yer tutar.

SON VİDEO HABER

İsrail'e silah parçası satan tesise boyalı baskın

Haber Ara