Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Efsal Alantar, yerel basında ve sosyal medyada hızla yayılan haberlerin tamamen hayali olduğuna dikkat çekerek, "İnşaat alanında tarihi bir kalıntı ve tescilli bir yer olmadığı için buradan herhangi bir görüş sorulmadı. Böyle bir durum söz konusu olsaydı, buradaki çalışma alanına bu yapı izni verilmesi mümkün değildi. Şu anda burada herhangi tescilli kalıntı bir yer ve bina yok. Tarihi bir doku olmadığı için çalışmalarda bizim açımızdan herhangi sakınca gerektirecek bir durum ortada yok." diye konuştu.
Alantar, emniyet birimleriyle konu hakkında görüştüklerini ve kendilerine bu olayın aslı olmadığını ifade ettiklerini söyledi.
TOKİ inşaatında makine sorumlusu olan Salih Kurt ise bir şehir efsanesi algısı oluşturulmaya çalışıldığını söyleyerek, "İki gündür burada bir söylenti çıktı. Altın bulundu, altın var diye. Buraların makine sorumlusu benim ve ne altına rastladık, ne de altın gördük. Gördüğünüz gibi iş makinelerimiz temel açmak için kayalıkları kırıyor. Bayramdan o temelde çalıştı ve başka bir temelde çalışmadı. Fakat garip bir şekilde bu söylenti burada bir şehir efsanesi gibi dolanıp durdu. Burada altın falan yok. İsteyen de gelip bakabilir. Söylenti bizleri çok rahatsız etti ve insanlar artık çalışma sahasına girmek istiyorlar. Çalışma sahasına da girme diyemiyorsun. Çünkü bir şey var mı da girme diyorlar mantığı çıkıyor. Ama burada hiçbir şey yok. Bir de burada bizim güvenliğimiz önemli. İddia sonucu kaçakçılık şubeden, emniyetten ve belediye zabıta ekipleri burada inceleme yaptı ve sonucunda hiçbir şey çıkmadı. Bu bir şehir efsanesi" şeklinde konuştu.