Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı 11 istasyona ulaştı: Mimarsinan İstasyonu hizmete girdi

İstanbul'da Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Mimarsinan İstasyonu hizmete açıldı. Bu istasyon, hattın toplam istasyon sayısını 11'e çıkarırken, 5 ilçeyi birbirine bağlayan hat, ulaşım süresini de 19,5 dakikaya düşürdü.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-30 15:21:37

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı 11 istasyona ulaştı: Mimarsinan İstasyonu hizmete girdi

İstanbul'da ulaşım ağını genişletmeye yönelik çalışmalar hızla devam ediyor. Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'na yeni bir istasyon daha eklendi. Mimarsinan İstasyonu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda İstanbulluların hizmetine sunuldu.

ATAKÖY-OLİMPİYAT METRO HATTI 11 İSTASYONA ULAŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Mimarsinan İstasyonu'ndaki yapım işlerinin tamamlandığı ve istasyonun resmen hizmete açıldığı bildirildi. Bu açılışla birlikte, hattaki istasyon sayısı 11'e yükselmiş oldu.

5 İLÇE BİRBİRİNE BAĞLANIYOR

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı, İstanbul'un önemli bölgelerini birbirine bağlayarak şehiriçi ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinden geçen hat, bu bölgelerdeki yolculara hızlı ve güvenli bir ulaşım seçeneği sunuyor.

19,5 DAKİKADA BAŞTAN SONA ULAŞIM

Toplam uzunluğu 13,39 kilometre olan Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı, ilk istasyondan son istasyona kadar 19,5 dakikada ulaşılabiliyor. Bu hız, İstanbul trafiğinde kaybedilen zamanı minimize ederek toplu taşımanın cazibesini artırıyor.

KİRAZLI-HALKALI METROSUNA ENTEGRASYON

Yeni açılan Mimarsinan İstasyonu, sadece mevcut hatla sınırlı kalmayarak, yapımı planlanan Kirazlı-Halkalı Metrosu ile de entegre olacak. Bu entegrasyon, İstanbul'daki metro ağının daha da genişlemesine ve şehrin her noktasına ulaşımın kolaylaşmasına katkı sağlayacak.

ULAŞIMDA KONFOR VE HIZ BİR ARADA

Mimarsinan İstasyonu'nun açılması, İstanbul'daki toplu taşıma kullanıcıları için hem konforu hem de hızı bir araya getiriyor. Yeni istasyonun hizmete girmesiyle birlikte, İstanbul'un doğu ve batı yakaları arasında daha etkin bir bağlantı kurulmuş oluyor.

Haber Ara