Dolar

34,0651

Euro

37,9784

Altın

2.803,87

Bist

9.774,49

Ayşenur Ezgi Eyği nin son yolculuğu. Babasından duygulandırıcı açıklamalar

İsrail askerleri tarafından Batı Şeria’da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi, kızının tehlikeli bir bölgeye gitme kararını 'Ölmem bir işe yarayacaksa razıyım baba' sözleriyle aldığını açıkladı. Eygi’nin yaşamı ve mücadelesi, kalplerde iz bıraktı.

3 Gün Önce Güncellendi

2024-09-16 12:51:54

Ayşenur Ezgi Eyği nin son yolculuğu. Babasından duygulandırıcı açıklamalar

İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi, kızının son kararları ve yaşamı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Eygi, kızının "Ölmem bir işe yarayacaksa razıyım baba" diyerek tehlikeli bir bölgeye gitme kararını verdiğini söyledi.

AYŞENUR EZGİ EYĞİ'NİN İNSAN HAKLARI MÜCADELESİ

Ayşenur Ezgi Eygi, 26 yıllık hayatında insan hakları mücadelesine adanmış bir yaşam sürdü. Siyahilerden Arakanlı Müslümanlara kadar birçok topluluk için mücadele eden Eygi, Washington Üniversitesi'nde düzenlenen Filistin yanlısı gösterilerde ön saflarda yer aldı.

BABA EYĞİ'NİN GÖZYAŞLARI: “KIZIMIN ÖLÜMÜ BİR İŞE YARADI”

Mehmet Suat Eygi, kızı Ayşenur'un Batı Şeria'ya gitme kararını açıklarken "Ölmem bir işe yarayacaksa razıyım baba" dediğini anlattı. Eygi, bu kararın ardından kızıyla uzun süre konuştuklarını ancak onun geri dönmeyeceğini belirtti.

FİLİSTİN'E DESTEK AMAÇLI YOLA ÇIKTI

Ayşenur Ezgi Eygi, Filistinli sivillere destek vermek amacıyla Batı Şeria'ya gitmişti. Ancak, İsrail askerleri tarafından düzenlenen bir saldırıda ağır yaralanarak hayatını kaybetti. Eygi'nin cenazesi, Aydın'ın Didim ilçesinde toprağa verildi.

BABA EYĞİ'NİN DUYGULANDIRICI AÇIKLAMALARI

Mehmet Suat Eygi, kızının ölümünün ardından aldığı bir mektuptan bahsederek, "Kızımın izinden gitmek isteyenler var" dedi ve gözyaşlarını tutamadı. Eygi, kızının moral verdiği ve insanlara yardım ettiği anılarıyla yaşatılacağını belirtti.

SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara