Dolar

35,2640

Euro

36,7413

Altın

2.982,63

Bist

9.949,01

Basın kartı sahiplerinin sayısı açıklandı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, '15 bin 276 sarı basın kartı ve sürekli basın kartı sahibi bulunuyor' dedi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-27 04:19:50

Basın kartı sahiplerinin sayısı açıklandı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2015 yılı sonu itibarıyla toplam 15 bin 276 sarı basın kartı ve sürekli basın kartı sahibinin bulunduğunu bildirdi.

Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısı'nda yaptığı sunumda, 64. Hükümet'te basın yayın kuruluşlarından sorumlu başbakan yardımcısı olarak görev aldığını, bugüne kadar meslek kuruluşları başta olmak üzere yazılı, görsel ve sosyal medya kuruluşlarıyla yakın diyalog içinde, mesleki sorunların çözülmesi alanında çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Gerek iktidar gerek muhalefet partilerinden temsilcilerin de sürece katkı vermesini istediklerini dile getiren Kurtulmuş, mevcut durumun daha ileriye götürülmesi için iş birliğine de hazır olduklarını kaydetti.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün, Türkiye Cumhuriyeti'nin en eski kurumlarından biri olduğuna işaret eden Kurtulmuş, kurumun, merkez teşkilatı, 17 il müdürlüğü, 39 basın müşavirliği ve ataşeliğinden oluşan yurt içi ve yurt dışı teşkilatlarında, kadrolu, sözleşmeli, geçici personel olmak üzere toplam 732 çalışanı bulunduğunu bildirdi.

Bu kurumun insan kaynaklarının kalitesinin artırılması için çalışmaların yürütüldüğünü ve teknik yenilenmenin sağladığı tüm imkanların kullanıldığını belirten Kurtulmuş, uluslararası medyanın da tam zamanlı izlendiğini ifade etti.

Genel Müdürlük bünyesinde oluşturulan Devlet Enformasyon Sistemi'nde (DES) yaklaşık 37 dilde günlük 150 haberin çevirisinin yapıldığını, hazırlanan bilgi ve değerlendirmelerin devlet üst makamlarına sunulduğunu dile getiren Kurtulmuş, Türkiye'yi doğrudan ilgilendiren haberlerin yanı sıra dolaylı ilgilendiren haberlerle 2015'te 47 bin 971 haberin DES içinde yer aldığını vurguladı.

Kurtulmuş, DES kapsamında, önde gelen yayın kuruluşlarından günlük olarak, Türkçe yayın yapan 4 önemli radyo ile 40 yabancı televizyon kanalının yayınlarının kaydedilip deşifre edildiğini, 1 yerli, 38 uluslararası haber ajansının sürekli izlendiğini, 400 internet haber sitesi ile 92 ülkeden bin 700'ü aşkın gazetenin ilk baskılarının takip edildiğini anlattı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ayrıca ülkenin uluslararası medyada iyi takip edilebilmesi ve Türkiye algısının olumlu sürdürülebilmesini sağlamak amacıyla devlet yetkililerinin açıklama ve değerlendirmelerinin izlendiğini, bunların 5 dilde tercüme edilerek, uluslararası kurumlar ile internet sitelerinin kullanımına açıldığını ifade etti.

Kurumun, Türkiye'nin uluslararası medya kuruluşları tarafından yakından takip edilmesini sağlamak için yaptığı çalışmalara değinen Kurtulmuş, sadece ocak-aralık 2015 döneminde 2 bin 187 uluslararası basın mensubunun Türkiye'de mesleki çalışmalarda bulunduğunu, ayrıca 168 basın mensubunun ülkeye davet edildiğini söyledi.

Türkiye'nin 2015'te ev sahipliği yaptığı G-20'nin Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne 2 bin 483 ulusal ve uluslararası medya mensubunun akreditasyon işlemlerinin gerçekleştirildiğini ve dünya standartlarında medya hizmetinin verildiğini vurgulayan Kurtulmuş, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında da çok sayıda basın mensubunun Türkiye gelmesi ve çalışmasının sağlandığını bildirdi.

SON VİDEO HABER

Pitbull şüphesi: Başı parçalanmış halde ölü bulundu!

Haber Ara