Bayburt'ta ok yılanı görüntülendi
Bayburt'ta, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde görülmeyen ok yılanı tespit edildi.

Oluşturma Tarihi: 2017-06-23 17:48:37

Güncelleme Tarihi: 2017-06-23 17:48:37

Türkiye'de yayılma alanı özellikle Trakya, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olan ok yılanı, Bayburt'ta görüldü.

Bayburt'taki biyolojik çeşitlilik üzerine çalışma yapan Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdurrahman Sefalı, biyolojik çeşitlilik açısından zengin olan kentte, ince yılan, ok yılanı olan "platyceps najadum" diye bir türü fotoğrafladığını söyledi.

Sefalı, ok yılanının normal şartlar altında Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde görülmeyen bir tür oluğunu, son yıllarda Erzurum'un İspir ilçesinde de fotoğraflandığını belirterek, "Bayburt'ta çoğunlukla zehirsiz yılanlar var. Bu Bayburt'ta fotoğrafladığımız beşinci tür ama eminim ki daha fazla türler var. Bu alandaki araştırmalarımız ve fotoğraflama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Bayburt'taki yılan türlerinin bugüne kadar beşini fotoğrafladığını anlatan Sefalı, "Bayburt'taki yılan türlerine baktığımız zaman iki tür su yılanı, Avusturya yılanı, kocabaş yılanı. Özellikle kocabaş yılanı daha agresif olduğu için insanlar zehirli zannedip öldürüyorlar. Bu türü daha çok dağlarda görüyoruz. Şimdi ise son olarak ok yılanını gördük" diye konuştu.

Halkın yılanları gördüğü zaman tedirgin olmamalarını ve onları öldürmemelerini isteyen Sefalı, Bayburt'ta zehirli yılan fotoğraflayamadıklarını vurguladı.