Dolar

34,0789

Euro

37,9840

Altın

2.808,16

Bist

9.774,49

Beyaz leblebinin şaşırtıcı faydaları

Beyaz leblebi, sadece bir atıştırmalık değil! Kolesterolü düşürüyor, kilo vermenize yardımcı oluyor ve cildinizi gençleştiriyor. Beyaz leblebi ile sağlıklı yaşamın kapılarını aralayın!

2 Gün Önce Güncellendi

2024-09-17 09:57:51

Beyaz leblebinin şaşırtıcı faydaları

Türk mutfağının vazgeçilmezi beyaz leblebi, yalnızca bir atıştırmalık olmanın ötesinde, sağlık açısından pek çok yarar sağlıyor. Yüksek besin değeri ve faydaları ile dikkat çeken bu besin, kolesterolü düşürmekten kilo vermeye kadar birçok sağlık sorununa çözüm sunuyor.

Beyaz Leblebinin BESLENMEDEKİ YERİ

Beyaz leblebi, nohutun kavrulmasıyla elde edilen ve özellikle diyetlerde tercih edilen bir besindir. İçeriğinde bulunan sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, protein, lif, A vitamini ve C vitamini sayesinde, vücudun ihtiyaç duyduğu pek çok besin ögesini sağlar.

MİDE SORUNLARINA KARŞI ETKİLİ ÇÖZÜM

Beyaz leblebi, mide asidini dengeleyerek mide yanması ve ekşimesine iyi gelir. Ayrıca, reflü, gastrit ve ülser gibi mide hastalıklarının riskini azaltır.

KİLO KONTROLÜ VE KALP SAĞLIĞI

Leblebi, içerdiği lif sayesinde uzun süre tok kalmayı sağlar ve bu da kilo vermeyi destekler. Az yağ içeren yapısı bölgesel kilo alımını önler. Beslenme uzmanı Cynthia Sass tarafından belirtildiği üzere, lif maddesi, kolesterol seviyesini dengede tutarak kalp krizi ve felç gibi hastalıkların riskini azaltır ve damar daralmasını engeller.

CİLT VE DETOKS ETKİSİ

Antioksidan özelliği sayesinde beyaz leblebi, vücudu hızlı bir şekilde temizler ve yenilenmesini destekler. Ayrıca, içerdiği yağlar, cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olarak kırışıklık gibi cilt sorunlarını önler.

PROTEİN VE KALSİYUM KAYNAĞI

Kırmızı et tüketmeyenler için beyaz leblebi, günde bir kase tüketildiğinde kırmızı etin sağlayacağı proteini karşılar. İçerdiği kalsiyum, kemik ve diş gelişimi için önemlidir ve gelişim çağındaki çocuklar ile hamileler için faydalıdır. Ayrıca, anne sütünü artırıcı özelliğe sahiptir.

KİLO VERMEYE YARDIMCI TARİF

5 adet limon suyunu 2,5 litre su ile karıştırıp 1 çay bardağı beyaz leblebi ile 3 gün boyunca düzenli tüketilmesi, kısa sürede kilo vermeye yardımcı olabilir.

GÖZ SAĞLIĞI VE TANSİYON DÜZENİ

A vitamini içeriği sayesinde beyaz leblebi, göz sağlığını korur. Sodyum, kandaki basıncı dengeler ve bu sayede yüksek tansiyon gibi ciddi sağlık problemlerinin önüne geçilir.

SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara