Dolar

34,2307

Euro

37,2141

Altın

2.999,46

Bist

8.793,61

Bilim, felsefe ve din üzerine ilham verici bir konferans!

Kosova’nın Prizren şehrinde düzenlenecek olan “Bilim, Felsefe ve Din İlişkisi” konferansında, Türkiye’den önemli bilim insanları ve akademisyenler, yapay zeka, kozmik uyum ve Kuran-bilim ilişkisi gibi konuları tartışacaklar.

7 Saat Önce Güncellendi

2024-10-20 17:18:41

Bilim, felsefe ve din üzerine ilham verici bir konferans!

Kosova'nın Prizren şehrinde, 26 Ekim Cumartesi günü "Bilim, Felsefe ve Din İlişkisi" üzerine bir konferans gerçekleştirilecek. Bilim, Din ve Felsefe Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik, Prizren Üniversitesi amfi salonunda 11:00 - 16:30 saatleri arasında üç ayrı oturumda yapılacak.

Konferansta, yapay zekanın dini ve felsefi etkilerinden Kuran-bilim ilişkisine kadar geniş bir yelpazede konular ele alınacak. Türkiye'nin tanınmış akademisyenleri, ilim insanları ve felsefe uzmanları değerli bilgi birikimlerini katılımcılarla paylaşacak.

İLK OTURUM: FELSEFİ VE DİNİ TARTIŞMALAR

Konferansın ilk oturumunda Dr. Furkan Özçelik ve Prof. Dr. Emre Onur Kahya konuşmalar yapacak. Özçelik, “Yapay Zekanın Felsefi ve Dini Etkileri” üzerine bir sunum gerçekleştirirken, Kahya, “Kozmik Uyum: İlahi Yaratılış ve İnce Ayar Üzerine Tarihsel Bir Yolculuk” konusunu ele alacak.

İKİNCİ OTURUM: TARİH VE DİN İLİŞKİSİ

İkinci oturumda Doç. Dr. Zafer Duygu, "Tarih Bilim midir? Dinler Tarihi Alanından Bir Örneklem" konusunu anlatacak. Yasin Kara ise “Kuran'ın Allah'ın Vahyi Olduğunu Bilebilir Miyiz?” sorusuna yanıt arayacak.

ÜÇÜNCÜ OTURUM: KURAN VE BİLİM İLİŞKİSİ

Üçüncü oturumda Doç. Dr. Emre Dorman ve Prof. Dr. Caner Taslaman yer alacak. Dorman, "Kuran Bilim İlişkisi" üzerine konuşacak, Taslaman ise “Neden Müslümanım?” başlıklı sunumuyla konferansa katkı sağlayacak.

KATILIM ÜCRETSİZ VE HERKESE AÇIK

Bu bilimsel ve felsefi konferansa katılım ücretsiz olup, bilim, felsefe ve din konularına ilgi duyan herkes davetlidir. Türkiye'nin önde gelen akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek etkinlik, ilgi çeken oturumlarla dolu olacak.

Pristine-Konferansi-SON-1-1448x2048

IMG_9566

IMG_9564

Haber Ara