Dolar

34,5406

Euro

35,9976

Altın

3.010,72

Bist

9.549,89

Boşanma davalarının üstadları : Avukat Aydın Aydar ve Avukat Murat Aydar

İstanbul’da açtıkları boşanma davalarıyla kendilerinden söz ettiren Avukat Aydın Aydar ve Avukat Murat Aydar, boşanma davaları hakkında konuştu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-19 15:39:18

Boşanma davalarının üstadları : Avukat Aydın Aydar ve Avukat Murat Aydar

Boşanma davası, evlilik kurumunu sonlandırma amacıyla görülür. Evli bir çiftin boşanması sadece bir hakim kararı ile mümkündür. Resmi nikahla evlenen çift, evliliği bitirmek amacıyla boşanma davası açar. İsterlerse çiftler 1 saat bile evli kalmış olsun, yine de boşanabilmek için boşanma davası açılması şarttır.

İlk olarak boşanma davasını açan tarafın neden boşanmak istediğini açıklayabilmesi gerekir. Bu nedenler şiddetli geçimsizlik, taraflardan birinin aldatılması, terk edilmesi, canına kast edilmesi, akıl hastalığından muzdarip olması gibi nedenlerdir. Dava açan tarafın mahkemeye boşanma gerekçesini doğru bildirmesi davanın gereksiz yere uzamasının da önüne geçecektir.

Bunun ardından taraflar ne tür bir boşanma davası açacaklarını belirlemelidir. Evlilikleri en az 1 yıl sürmüşse anlaşmalı boşanma davası açabilecekleri gibi bir anlaşma zemini kuramayan çiftler çekişmeli boşanma davası da açabilmektedir.

Avukat Zorunlu Değil Ama Gerekli

Delil sunulması durumu davacı taraf açısından önemlidir. Elinde delil olmadan dava açan birinin talebini mahkeme büyük ihtimalle reddedebilmektedir. Yılda ortalama 400 anlaşmalı boşanma, 50 çekişmeli boşanma davası açtıklarını belirten Boşanma Avukatı Aydın Aydar ve Avukat Murat Aydar, nelerin delil sayılıp sayılmadığı hakkında mutlaka bir avukat hizmetine ihtiyaç duyulduğunun altını çiziyor.

Avukat tutulmaması durumunda ise duruşmaya mutlaka bizzat gidilmesi gerekmekte.

Boşanma Davasını İlk Kim Açmalıdır?

Boşanma davasını ilk kimin açtığı herhangi bir tarafa herhangi bir avantaj durumu sağlamaz. Önemli olan tarafların boşanma konusunda anlaşmasıdır. hangi sebep veya sebeplerle boşanmak istediklerinin iyi bilinmesidir.

Boşanma Davası Hangi Mahkemede Açılır?

Boşanma davaları bulunduğunuz ilçedeki aile mahkemelerine başvurarak açılır. Şayet bulunduğunuz ilçede aile mahkemesi yoksa asliye mahkemelerine başvurulmalıdır.

Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?

Boşanma Avukatı Aydın Aydar ve Avukat Murat Aydar anlaşmalı boşanma davalarının, çekişmeli boşanma davalarına çok daha kısa sürdüğünü belirtiyor. Anlaşmalı davalarda taraflar zaten boşanma konusunda karşılıklı olarak anlaşmış olduklarından mahkeme süreci çok hızlı ve uyumlu şekilde sonuca bağlanırken, çekişmeli boşanma davalarında bu süre davanın içeriğindeki anlaşmazlık ve karmaşıklığa göre 2 yıldan fazla sürebiliyor. Bu durumlara bir de pandemi şartları eklenirse bu sürelerin daha da uzayabileceği açıktır. 

SON VİDEO HABER

Niğde'de iki sevgili evde ölü bulundu

Haber Ara