Dolar

34,1587

Euro

37,8032

Altın

2.922,56

Bist

8.898,23

Brokoli ve enginarı unutun! İşte en sağlıklı 3 sebze

Domates, ıspanak ve havuç içerdiği yüksek antioksidanlar ve vitaminlerle uzmanlar tarafından en sağlıklı sebzeler arasında gösteriliyor. Bu üç sebze, hem kanser riskini azaltıyor hem de kalp ve göz sağlığını destekliyor.

4 Saat Önce Güncellendi

2024-10-03 16:41:03

Brokoli ve enginarı unutun! İşte en sağlıklı 3 sebze

Sağlık uzmanları, her sebzenin faydalı olduğunu kabul etse de, bazıları vücudumuza daha fazla katkı sağlar. Domates, ıspanak ve havuç içerdiği yüksek antioksidanlar ve vitaminlerle en sağlıklı sebzeler arasında başı çekiyor.

DOMATES: KANSERLE SAVAŞAN MEYVE

Çoğu kişi domatesi sebze olarak bilse de, aslında bir meyvedir. Ancak bu durum, onun faydalarını gölgede bırakmaz. Domates, içerdiği likopen ve beta-karoten sayesinde özellikle prostat kanseri riskini düşürür ve kalp sağlığını destekler. Ayrıca, felç riskini azaltıcı etkileri de bulunuyor.

ISPANAK: K VİTAMİNİ DEPOSU

Kış aylarının vazgeçilmezi olan ıspanak, sadece 30 gramıyla vücudun tüm günlük K vitamini ihtiyacını karşılar. Kalorisi düşük olduğundan bol miktarda tüketilebilir ve kan basıncını düzenleyerek kalp sağlığını korur. Ayrıca, kronik hastalıklara karşı da koruyucu özellikler taşır.

HAVUÇ: GÖZ SAĞLIĞININ KAHRAMANI

Turuncu rengini beta-karoten adlı antioksidandan alan havuç, özellikle göz sağlığı ve bağışıklık sistemi için oldukça faydalıdır. Günde sadece 128 gram havuç tüketimi, vücudun ihtiyaç duyduğu A vitaminini karşılar. Ayrıca, sigara içenlerde akciğer kanseri riskini azaltıcı etkisi bulunuyor.

Haber Ara